Υγεία

Πλήρης και δωρεάν ιατροφαρμακευτική και οδοντιατρικής περίθαλψη για όλες και όλους, ανεξαρτήτων ασφαλιστικής ικανότητας 

Υγεία

ΘΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ

 

 1. Πλήρης και δωρεάν ιατροφαρμακευτική και οδοντιατρικής περίθαλψη για όλες και όλους, ανεξαρτήτων ασφαλιστικής ικανότητας 
 2. Απλούστευση και επιτάχυνση των διαδικασιών έγκρισης ειδικών θεραπειών.
 3. Άμεση αναβάθμιση του ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού των νοσοκομείων. Ανανέωση του στόλου των γερασμένων ασθενοφόρων και ελικοπτέρων. 
 4. Δημιουργία νέων, επαρκώς στελεχωμένων, πλήρως εξοπλισμένων δημόσιων Δομών Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας σε κάθε γειτονιά.
 5. Αναβάθμιση υπαρχουσών και δημιουργία νέων νοσοκομειακών μονάδων όλων των βαθμίδων (πρωτοβάθμια, δευτεροβάθμια και τριτοβάθμια φροντίδα).
 6. Απομάκρυνση των εργολαβιών από τη δημόσια υγεία.
 7. Άμεση εξάλειψη των γεωγραφικών ανισοτήτων πρόσβασης στην υγεία (νησιά και απομακρυσμένες περιοχές). Θέσπιση επιπρόσθετων κινήτρων (οικονομικών και μη) για το υγειονομικό προσωπικό.
 8. Δημιουργία ειδικών κέντρων και ιατρείων για την ιατρική και οδοντιατρική περίθαλψη καθώς και για θεραπείες αποκατάστασης.
 9. Δημιουργία εθνικής καμπάνιας προώθησης των εμβολιασμών. Θέσπιση νομικών επιπτώσεων για όσους και όσες συνειδητά δεν εμβολιάζουν τα ανήλικα παιδιά τους με τα συνιστάμενα εμβόλια.
 10. Άμεση προκήρυξη νέων μόνιμων θέσεων στο Ε.Σ.Υ. για την πλήρη στελέχωση του σε ιατρικό, νοσηλευτικό και παραϊατρικό προσωπικό.
 11. Εξορθολογισμός του συστήματος εφημεριών.
 12. Άμεση εφαρμογή της Εθνικής και Ευρωπαϊκής νομοθεσίας αναφορικά με τα εργασιακά δικαιώματα του ιατρικού και παραϊατρικού προσωπικού (ρεπό μετά την εφημερία, εφαρμογή του μέγιστου θεσπισμένου ορίουεργασίας).
 13. Άμεση καταβολή του συνόλου των εφημεριών, αύξηση αντιμισθίας εφημεριών.