Ανακοίνωση για τα νέα μέτρα για ανεμβολίαστους

Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ

Η σημερινή ανακοίνωση των νέων μέτρων που θα ισχύσουν από τον ερχόμενο Σεπτέμβρη, για εμβολιασμένους και μη, είναι η παραδοχή της πλήρους αποτυχίας της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας στην διαχείριση της υγειονομικής κατάστασης στη χώρα καθώς και στην πορεία του εμβολιαστικού προγράμματος.

Η πιο αποτυχημένη κυβέρνηση της Ευρώπης προσπαθεί να κρύψει την καθολική της αποτυχία, έχοντας ως μόνη διέξοδο την ατομική ευθύνη και τον κοινωνικό διχασμό. Η μοναδική στρατηγική που έχει για να πειστούν οι πολίτες να εμβολιαστούν είναι να τους εξαθλιώσει οικονομικά, συμπιέζοντας ακόμα περισσότερο την κοινωνία. Παράλληλα, και σε αυτή την περίπτωση χρησιμοποιεί την κρίση σαν ευκαιρία για να δημιουργήσει στρατιές πελατών για τα ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα.

Άλλη μια φορά δεν υπάρχει σχέδιο για ασφαλές “άνοιγμα” της κοινωνικής ζωής και της καθημερινότητάς μας, παρά μόνο καταστολή.

Οι νέοι άνθρωποι συνεχίζουμε να εμβολιαζόμαστε για εμάς και τους γύρω μας, εμπιστευόμενοι της επιστήμη, για να προστατεύσουμε την κοινωνία, που έχει μείνει αβοήθητη από μια κυβέρνηση των συνεχόμενων αποτυχιών.

Διεκδικούμε

– Ασφαλές άνοιγμα των σχολείων και των Πανεπιστημίων, χωρίς αποκλεισμούς

-Συνταγογράφηση των διαγνωστικών τεστ και όχι στη χρήση τους σαν μέσο κερδοφορίας

– Ενίσχυση του ΕΣΥ μπροστά στο νέο, μεγάλο κύμα της πανδημίας που προβλέπεται πως θα πλήξει τη χώρα μας