Πολίτες χωρίς πρόσβαση στην Υγεία από «λάθος» του ΕΦΚΑ

Από την 1η Μαρτίου χιλιάδες ελεύθεροι επαγγελματίες βιώνουν μια πρωτοφανή κατάσταση.

Τους αφαιρέθηκε η ασφαλιστική ικανότητα για οφειλές οι οποίες, στην πραγματικότητα, δεν υφίστανται, αλλά εμφανίζονται λόγω της αδυναμίας του ΕΦΚΑ να επεξεργαστεί εγκαίρως τις πληρωμές των ασφαλισμένων.
Με αυτόν τον τρόπο, έπαψαν να έχουν πρόσβαση σε δομές υγείας και σε φαρμακευτική αγωγή, εν μέσω πανδημίας.
Άνθρωποι που λόγω προβλημάτων υγείας χρειάζονται θεραπεία ή αγωγή βρίσκονται εκτεθειμένοι κι απροστάτευτοι από ένα ασφαλιστικό σύστημα το οποίο βέβαια έχουν πληρώσει κανονικά.
Για ακόμα μια φορά η επιτελικότητα του κράτους πήγε περίπατο.
Την ίδια στιγμή που η κυβέρνηση έχει ιδιωτικοποιήσει την επικουρική ασφάλιση και δίνει στα γαλάζια golden boys του ΕΦΚΑ μηνιαίους μισθούς ισοδύναμους με το μισθό ενός έτους ενός απλού εργαζόμενου, ο ΕΦΚΑ αρκείται σε μία κυνική ανακοίνωση, ενώ ο κύριος Χατζηδάκης δεν έχει ζητήσει την παραμικρή συγγνώμη, τη στιγμή που καμαρώνει για τον νόμο που υποτίθεται εκσυγχρονίζει τη λειτουργία του οργανισμού.

Καλούμε την κυβέρνηση και τον ΕΦΚΑ, αντί να συνεχίσουν να κατασπαταλούν δημόσιο χρήμα για τον πλουτισμό φίλων και συνεργατών, να διορθώσουν άμεσα την αδικία αυτή και να φροντίσουν για την εύρυθμη λειτουργία του συστήματος και την παροχή των αυτονόητων υπηρεσιών στους πολίτες που υποφέρουν από τις πολιτικές τους.