Όχι στην Ευρώπη – φρούριο

Οχι στην Ευρώπη - φρούριο

Τη στιγμή που ζούμε μια τεράστια ανθρωπιστική τραγωδία στο Αφγανιστάν, με την πλήρη ευθύνη των ισχυρών δυνάμεων του πλανήτη, των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ.

Τη στιγμή που καίγεται ακόμα η Αττική.

Η κυβέρνηση προχωρά σε ακροδεξιές επικοινωνιακές φιέστες, δήθεν πυγμής στον Έβρο και, παράλληλα, συντάσσεται με τις πιο ακραίες, σκοταδιστικές, ακροδεξιές κυβερνήσεις της Ευρώπης. Αντί να αντιληφθεί το μέγεθος της τραγωδίας και τη στρατηγική θέση της χώρας μας, πρωτοστατεί στην οργάνωση της Ευρώπης – φρούριο.

Τα δάκρυα για τις ζωές χιλιάδων ανθρώπων που κινδυνεύουν, για τα δικαιώματα των γυναικών, των LGBTQ ατόμων, για την επιστροφή των σκοταδιστικών και απάνθρωπων αντιλήψεων στο Αφγανιστάν είναι κροκοδείλια.

Η ελληνική κυβέρνηση, αντί να καλεί την ΕΕ να συνεχίσει επιστροφές Αφγανών πίσω στη χώρα τους, όπου απειλείται η ζωή τους, όπως έκανε πριν λίγες μέρες, οφείλει να απαιτήσει τη δημιουργία ενός κεντρικού ευρωπαϊκού μηχανισμού μετέγκαταστασης προσφύγων από το Αφγανιστάν με συγκεκριμένες ποσοστώσεις. Το προσφυγικό είναι ένα πανευρωπαϊκό και παγκόσμιο ζήτημα και έτσι πρέπει να αντιμετωπίζεται.

Παροχή καθεστώτος διεθνούς προστασίας – πολιτικού ασύλου ως πρόσφυγες σε όλους/ες τους ανθρώπους που εκριζώθηκαν από το Αφγανιστάν, σύμφωνα και με τις εκκλήσεις και οδηγίες του ΟΗΕ

Ασφαλείς δίοδοι των προσφύγων σε όλη την Ευρώπη

Κατεύθυνση των ευρωπαϊκών κονδυλίων στην ένταξη των προσφύγων στις ευρωπαϊκές κοινωνίες

Κατάργηση της Συνθήκης του Δουβλίνου

Όχι στην Ευρώπη – φρούριο