Ανακοίνωση της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ για την απόφαση του ΕΔΑΔ για το ναυάγιο στο Φαρμακονήσι το 2014

Η απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου που καταδίκασε την χώρα μας για το ναυάγιο στο Φαρμακονήσι το 2014 και τον θάνατο 11 προσφύγων αποδεικνύει και με τη βούλα το απάνθρωπο πρόσωπο της ακροδεξιάς κυβέρνησης Σαμαρά. Η απόφαση αυτή ξεσκεπάζει όσους προσπάθησαν να το “κουκουλώσουν” και γκρεμίζει ένα προς ένα τα αισχρά ψέματα της Νέας Δημοκρατίας. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη, πιάνοντας το νήμα από εκεί που το άφησε η κυβέρνηση Σαμαρά, συνεχίζει να ακολουθεί την αυταρχική πολιτική των pushbacks, γεγονός που έχει φέρει στην δημοσιότητα ακόμα και η ύπατη αρμοστεία του ΟΗΕ. Μπροστά στις σοβαρές καταγγελίες για τις επαναπροωθήσεις η κυβέρνηση επιμένει να σφυρίζει αδιάφορα και προτιμά να καταγγέλει τους διασώστες, να εμπαίζει τους δημοσιογράφους και να χαϊδεύει τα αυτιά στην ακροδεξιά. Η ομόφωνη καταδικαστική απόφαση του ΕΔΑΔ έρχεται να επιβεβαιώσει την παραβίαση και την απαξίωση από την πλευρά της κυβέρνησης Μητσοτάκη του ανθρωπισμού και της αλληλεγγύης. Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας έχει αποδείξει ότι δεν διστάζει να επιτεθεί σε όσους αγωνίζονται για την υπεράσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων όπως έκανε και το 2014 όταν η ομάδα ΔΕΛΤΑ επιτέθηκε απρόκλητα σε μέλη της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ που πραγματοποιούσαν ειρηνική διαμαρτυρία έξω από το γραφείο του τότε υπουργού Ναυτιλίας, Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη. Μάλιστα, αποτέλεσμα αυτής της επίθεσης της ομάδας ΔΕΛΤΑ ήταν οι 46 προσαγωγές και μια σύλληψη. Είναι φανερό ότι η Νέα Δημοκρατία επιλέγει τον αυταρχισμό απέναντι σε όποιον υπερασπίζεται την δημοκρατία και τα ανθρώπινα δικαιώματα. Δημοκρατία σημαίνει σεβασμό στο Διεθνές Δίκαιο και σεβασμό της ανθρώπινης ζωής. Η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ θα συνεχίσει να στέκεται στο πλευρό των κατατρεγμένων αυτού του κόσμου και να αγωνίζεται για έναν κόσμο με αλληλεγγύη και ισότητα. Να σταματήσουν τώρα τα pushbacks για να μην έχουμε άλλα Φαρμακονήσια!

Η απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου που καταδίκασε την χώρα μας για το ναυάγιο στο Φαρμακονήσι το 2014 και τον θάνατο 11 προσφύγων αποδεικνύει και με τη βούλα το απάνθρωπο πρόσωπο της ακροδεξιάς κυβέρνησης Σαμαρά. 

Η απόφαση αυτή ξεσκεπάζει όσους προσπάθησαν να το “κουκουλώσουν” και γκρεμίζει ένα προς ένα τα αισχρά ψέματα της Νέας Δημοκρατίας. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη, πιάνοντας το νήμα από εκεί που το άφησε η κυβέρνηση Σαμαρά, συνεχίζει να ακολουθεί την αυταρχική πολιτική των pushbacks, γεγονός που έχει φέρει στην δημοσιότητα ακόμα και η ύπατη αρμοστεία του ΟΗΕ. Μπροστά στις σοβαρές καταγγελίες για τις επαναπροωθήσεις η κυβέρνηση επιμένει να σφυρίζει αδιάφορα και προτιμά να καταγγέλει τους διασώστες, να εμπαίζει τους δημοσιογράφους και να χαϊδεύει τα αυτιά στην ακροδεξιά. 

Η ομόφωνη καταδικαστική απόφαση του ΕΔΑΔ έρχεται να επιβεβαιώσει την παραβίαση και την απαξίωση από την πλευρά της κυβέρνησης Μητσοτάκη του ανθρωπισμού και της αλληλεγγύης. 

Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας έχει αποδείξει ότι δεν διστάζει να επιτεθεί σε όσους αγωνίζονται για την υπεράσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων όπως έκανε και το 2014 όταν η ομάδα ΔΕΛΤΑ επιτέθηκε απρόκλητα σε μέλη της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ που πραγματοποιούσαν ειρηνική διαμαρτυρία έξω από το γραφείο του τότε υπουργού Ναυτιλίας, Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη. Μάλιστα, αποτέλεσμα αυτής της επίθεσης της ομάδας ΔΕΛΤΑ ήταν οι 46 προσαγωγές και μια σύλληψη. Είναι φανερό ότι η Νέα Δημοκρατία επιλέγει τον αυταρχισμό απέναντι σε όποιον υπερασπίζεται την δημοκρατία και τα ανθρώπινα δικαιώματα. Δημοκρατία σημαίνει σεβασμό στο Διεθνές Δίκαιο και σεβασμό της ανθρώπινης ζωής.

Η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ θα συνεχίσει να στέκεται στο πλευρό των κατατρεγμένων αυτού του κόσμου και να αγωνίζεται για έναν κόσμο με αλληλεγγύη και ισότητα. 

Να σταματήσουν τώρα τα pushbacks για να μην έχουμε άλλα Φαρμακονήσια!