Το δικαίωμα στην εκπαίδευση είναι αναφαίρετο δικαίωμα όλων των πολιτών / Αλληλεγγύη στον Βασίλη Δημάκη

 

Ο Βασίλης Δημάκης, μετά την επαναμεταγωγή του απ’ τις φυλακές στα Γρεβενά, μεταφέρθηκε στο υπόγειο των γυναικείων φυλακών Κορυδαλλού, με την αιτιολογία ότι πρέπει να μπει σε καραντίνα 14 ημερών.

Παρά τις όποιες διαβεβαιώσεις από την ΓΓ Αντεγκληματικης Πολιτικής, που επίσημα δήλωσε ότι θα παραμείνει εκεί για διάστημα δυο εβδομάδων, δεν έχει μεταφερθεί ακόμα στο κελί του, όπου θα μπορεί απρόσκοπτα να συνεχίσει τις σπουδές του.

Η στάση της κ. Νικολάου, ΓΓ Αντεγκληματικής Πολιτικής, να του στερήσει το δικαίωμα στη μόρφωση, οδήγησε τον Β. Δημάκη στην τρίτη απεργία πείνας και δίψας.

Αλλά η εκπαίδευση των κρατουμένων δεν είναι μια περιττή πολυτέλεια. Όσοι κάνουν πως δεν το καταλαβαίνουν αναλαμβάνουν τεράστιες ευθύνες έναντι της ανθρώπινης ζωής, που κινδυνεύει άμεσα.

Ο αγώνας γύρω από το αυτονόητο δικαίωμα του Δημάκη στη μόρφωση, είναι αγώνας ενός ολόκληρου κόσμου που δεν διατίθεται να υποκύψει στην βαρβαρότητα και την απανθρωπιά μιας ανάλγητης εξουσίας

Ο αγώνας του Βασίλη Δημάκη είναι αγώνας για το αναφαίρετο και θεμελιώδες δικαίωμα στην εκπαίδευση που ισχύει για όλους τους πολίτες, μέσα και έξω από την φυλακή.

Η στέρηση της ελευθερίας δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να συνεπάγεται τον αποκλεισμό από την εκπαίδευση.

Καλούμε στη συγκέντρωση αλληλεγγύης και διαμαρτυρίας που θα ξεκινήσει στις 17.30 από το μετρό της Κατεχάκη με κατεύθυνση στο υπουργείο ΠΡΟ.ΠΟ.

Θα είμαστε εκεί, με μόνο μας όπλο την ανθρωπιά και την αξιοπρέπεια.

25/05/2020