Όχι στον εμπαιγμό των φοιτητών

Δικαίωση στον αγώνα των φοιτητών γεωπονίας
Η κυβέρνηση της ΝΔ, συνεχίζει να εμπαίζει χιλιάδες φοιτητές/τριες γεωπονίας από τους οποίους στερεί τα επαγγελματικά δικαιώματα.
Κάτω αποότην πίεση των κινητοποιήσεων συλλόγων γεωπονικών τμημάτων σε όλη την χώρα, η κυβέρνηση έφερε μια τροπολογία, η οποία συνεχίζει να διατηρεί το διαχωρισμό μεταξύ των παλιών γεωπονικών τμημάτων και των νέων, που προέκυψαν το 2019 με την πανεπιστημιοποίηση των ΤΕΙ.
Παράλληλα καλεί υποκριτικά τις γεωπονικές σχολές να «κυνηγήσουν» από μόνες τους την πιστοποίηση, χωρίς καν να αναφέρει το πλαίσιο και το σχέδιο για να γίνει αυτό.
Πιστή στο νεοφιλελεύθερο σχέδιο η κυβέρνηση, αμφισβητεί την ισότιμη κατοχύρωση επαγγελματικών δικαιωμάτων δημοσίων πανεπιστημίων με το ίδιο ακριβώς αντικείμενο σπουδών. Η κατεύθυνση είναι ξεκάθαρη. Θέλουν να οδηγήσουν τα νεοσύστατα γεωπονικά τμήματα σε κλείσιμο και παράλληλα χιλιάδες αποφοίτους σε αδιέξοδο.
Στηρίζουμε τις κινητοποιήσεις των φοιτητών και των καθηγητών των γεωπονικών τμημάτων που αγωνίζονται για τη διασφάλιση των δικαιωμάτων τους.
Είναι δεδομένο ότι δεν έχουμε να περιμένουμε τίποτα καλύτερο από την Κυβέρνηση που σε τέσσερα χρόνια είχε αποκλειστική στρατηγική τη διάλυση των δημοσίων πανεπιστημίων.
Παλεύουμε για την πολιτική αλλαγή που θα οδηγήσει στην κατοχύρωση των επαγγελματικών δικαιωμάτων των φοιτητών Γεωπονίας και την στήριξη των τμημάτων σε όλη τη χώρα. Για την πολιτική αλλαγή που θα βγάλει τους χιλιάδες απόφοιτους από το καθεστώς ομηρίας.