Παλεύουμε για την βιωσιμότητα όλων των αγροτικών εκμεταλλεύσεων και την επιβίωση του λαού

Η χρονιά που διανύουμε, αποτελεί μια από τις πιο δυσοίωνες των τελευταίων ετών στον πρωτογενή τομέα. Η κατακόρυφη αύξηση των τιμών σε λιπάσματα, φυτοφάρμακα, σπόρους και ενέργεια σε συνδυασμό με  την κρίση ακρίβειας που παρατηρείται στα τρόφιμα δημιουργεί ένα εκρηκτικό μείγμα ραγδαίας υποβάθμισης της ελληνικής γεωργίας. Ως επιπλέον επίπτωση έρχεται να προστεθεί και ο πόλεμος στην Ουκρανία, ο οποίος με την σειρά του θα δημιουργήσει ένα ντόμινο αρνητικών εξελίξεων, με κατακόρυφο τον άμεσο κίνδυνο επισιτιστικής κρίσης στην Ευρώπη, λόγω της εξάρτησης της σε σιτηρά, δημητριακούς καρπούς και λιπάσματα από την Ουκρανία και τη Ρωσία. Η αδιαφορία της ελληνικής κυβέρνησης να κατανοήσει σε βάθος και να προτείνει λύσεις στους ανθρώπους της αγροτιάς που μαστίζονται από τις επιπτώσεις, οδηγεί σε αγανάκτηση το σύνολο του πρωτογενούς τομέα που απαιτεί εδώ και τώρα λύσεις στα προβλήματα του.

Η νεολαία ΣΥΡΙΖΑ στηρίζει τις κινητοποιήσεις του αγροτικού κόσμου για επιβίωση και αξιοπρέπεια έναντι των αρνητικών δυσχερειών που παρουσιάζονται.

Καλούμε όλους τους πολίτες να συμμετέχουν ενεργά στις κινητοποιήσεις των παραγωγών, διότι η αξιοπρέπεια των αγροτών και και η διατροφική επάρκεια των πολίτων της χώρας κρίνεται ως επιτακτική ανάγκη

Παλεύουμε για τη βιωσιμότητα όλων των αγροτικών εκμεταλλεύσεων και την επιβίωση του λαού.

Όλοι την Παρασκευή 18/3/2022 στη 1:00μμ Πλατεία Βάθης