Επιτροπή αθλητισμού

Η επιτροπή αθλητισμού του Κεντρικού Συμβουλίου της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ επιδιώκει να συμβάλλει στις περαιτέρω επεξεργασίες της νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με τα ζητήματα άθλησης. Διοργανώνει εκδηλώσεις που αφορούν τις συνθήκες, τα προβλήματα και τις προοπτικές του αθλητισμού στην ελληνική κοινωνία. Παράλληλα διοργανώνει αθλητικές δραστηριότητες, προτάσσοντας το πρότυπο του αθλούμενου, αναδεικνύοντας το ρόλο που πρέπει να έχει η άθληση στην καθημερινότητα της νεολαίς.

Από την πλευρά του το κράτος προσανατολίζεται αποκλειστικά στην στήριξη των Π.Α.Ε., και την ανάδειξη πρωταθλητών ενώ στοχευμένα εγκαταταλείπει κάθε προσπάθειας που αφορά την μαζική άθληση. Από το γνωστό σε όλους γυμναστήριο και τον τοπικό ποδοσφαιρικό σύλλογο, μέχρι άλλες περιπτώσεις που η άθληση γίνεται κατά μόνας. Η πραγματικότητα είναι ότι η κοινωνία αθλείται έξω από τον κρατικό σχεδιασμό περί αθλητισμού.

HΝεολαία ΣΥΡΙΖΑ θεωρεί πως ο αθλητισμός είναι κοινωνικό αγαθό και η άθληση αποτελεί δικαίωμα όλων των νέων. Παλεύουμε για ένα μαζικό ερασιτεχνικό αθλητισμό, μέσω της ενίσχυσης των δημοσίων αθλητικών σωματείων γυμναστηρίων, μ’ ελεύθερη πρόσβαση για όλους και όλες. Επιδιώκουμε η μαζική άθληση να αποτελέσει ως ανάχωμα στην ακροδεξιά στις γειτονιές και ταυτόχρονα να λειτουργεί ως πεδίο συλλογικής ζωής και δράσης. Γι’ αυτούς τους λόγους θεωρούμε επιβεβλημένη, μεταξύ άλλων, την αναβάθμιση του ρόλου της άθλησης στο σχολικό πρόγραμμα.