ΔΑΠ εναντίον Κεραμέως με αφορμή τον νέο νόμο-πλαίσιο για τα ΑΕΙ

ΔΑΠ εναντίον Κεραμέως με αφορμή τον νέο νόμο-πλαίσιο για τα ΑΕΙ
Η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ λίγους μήνες μετά την ήττα της στις φοιτητικές εκλογές παρουσιάζει εικόνα διάλυσης. Το νέο νομοσχέδιο που έχει προκαλέσει την έντονη αντίδραση σύσσωμης της πανεπιστημιακής κοινότητας, όπως ήταν αναμενόμενο δημιουργεί αντιδράσεις και πολιτικό πρόβλημα στο εσωτερικό της νεολαίας του Κ. Μητσοτάκη.
Η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ Νομικής, εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία επιτίθεται ευθέως στην Υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως και το νέο νομοσχέδιο για τα ΑΕΙ. Από τα πυρά της ανακοίνωσης δεν έλειψε η ΟΝΝΕΔ και η κεντρική ηγεσία της ΔΑΠ τους οποίους χαρακτηρίζουν ως «τροχονόμους συμφερόντων» και «θλιβερά φερέφωνα» που ξεπούλησαν την ψυχή τους για μία θέση στα υπουργεία.
Η πραγματικότητα είναι ότι το νέο νομοσχέδιο βάζει ταφόπλακα στο Δημόσιο-Δωρεάν και δημοκρατικό Πανεπιστήμιο και διαλύει την προοπτική και το μέλλον χιλιάδων φοιτητών. Οι μεταρρυθμίσεις που περιγράφονται αποτελούν την βασική ιδεολογική στόχευση της κυβέρνησης Μητσοτάκη και άρα δεν αρκεί απλά μία διακηρυκτική αντίθεση, αλλά ένας διαρκής αγώνας για την ανατροπή.
Από την πλευρά μας χαιρετίζουμε την ανακοίνωση της ΔΑΠ Νομικής, η οποία θυμήθηκε ότι είναι «ακηδεμόνευτη» μετά από 3 χρόνια κυβέρνησης ΝΔ. Ευελπιστούμε να αποκτήσουν κι άλλες οργανώσεις της ΔΑΠ το ηθικό σθένος να συγκρουστούν με τον νέο νόμο Κεραμέως, έστω και για να διατηρήσουν τα όποια προσχήματα.
Είναι πλέον φανερό ότι η κ. Κεραμέως έχει μείνει μόνη της να στηρίζει αυτό το νομοσχέδιο. Και αυτό δεν αλλάζει όσο και αν προσπαθεί να παρουσιάσει άλλη εικόνα. Καλούμε όλους τους φοιτητές/τριες να αντισταθούν στα σχέδια της Κυβέρνησης για ένα Πανεπιστήμιο των λίγων, να αγωνιστούν για την ανατροπή της και την ανάδειξη μίας αριστερής προοδευτικής διακυβέρνησης που θα θέτει στο επίκεντρο τις ανάγκες των φοιτητών.
Υ.Γ. Ο αλληλοσπαραγμός συμφερόντων από πολιτική σκοπιά μας αφήνει παγερά αδιάφορους. Θα περιοριστούμε ωστόσο σε μία φιλική συμβουλή. Δεν χαλάνε οι φιλίες για μία θέση σε ένα υπουργείο ρε παιδιά…