Ανακοίνωση για την αναβολή εισόδου της πανεπιστημιακής αστυνομίας στα ΑΕΙ

Ούτε βήμα πίσω! Όχι στην πανεπιστημιακή αστυνομία

Αναβάλλεται η είσοδος της πανεπιστημιακής αστυνομίας στα ΑΕΙ, όπως επιβεβαιώνουν πολλά δημοσιεύματα τις τελευταίες ώρες. Η είδηση αυτή έρχεται την περίοδο που η κυβέρνηση επρόκειτο να τοποθετήσει τους αστυνομικούς της ΟΠΠΙ στις σχολές, με πρόσχημα την ολοκλήρωση των διαδικασιών για την εκπαίδευση τους.

Η πανεπιστημιακή αστυνομία αποδείχτηκε το μεγαλύτερο φιάσκο της Νέας Δημοκρατίας. Τα προηγούμενα χρόνια, η ΝΔ είχε επενδύσει στην στοχοποίηση του δημοσίου πανεπιστημίου ως κέντρου ανομίας και εγκληματικότητας και γι’ αυτό επέλεξε να πάει κόντρα στις αντιδράσεις ολόκληρης της πανεπιστημιακής κοινότητας – ακόμη και της Συνόδου των πρυτάνεων – ψηφίζοντας έναν κατάπτυστο νόμο. Η στοχοποίηση, φυσικά, δεν έφτασε μέχρι την ψήφιση της πανεπιστημιακής αστυνομίας, αλλά και με την εφαρμογή του άδικου μέτρου της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής που άφησε χιλιάδες υποψηφίους εκτός της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Η πανεπιστημιακή κοινότητα, όπως και το προηγούμενο διάστημα, θα συνεχίσει τον αγώνα της με ενότητα απέναντι στα σχέδια της κυβέρνησης για υποβάθμιση των πανεπιστημίων και συρρίκνωση του δημόσιου, δωρεάν και δημοκρατικού χαρακτήρα τους.

Θέλουμε σχολές ανοιχτές για την ακαδημαϊκή κοινότητα και όχι για την αστυνομία!

Οι πανεκπαιδευτικοί αγώνες θα ανατρέψουν τα αυταρχικά σχέδια της κυβέρνησης.