Αλληλεγγύη στον αγώνα των εργατών της Cosco

Το νέο εργατικό ατύχημα στην προβλήτα της Cosco στο λιμάνι του Πειραιά, είναι ένα ακόμα παράδειγμα για τα αποτελέσματα που παράγει η ανεξέλεγκτη εργοδοτική αυθαιρεσία.

Παραμονές της εργατικής Πρωτομαγιάς, με πρακτικές που θυμίζουν την αυταρχική δεξιά του 1950, η κυβέρνηση από τις πρώτες πρωινές ώρες προσπαθεί να σπάσει την απεργία στην προβλήτα της COSCO στέλνοντας ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις.

Τη στιγμή που η κοινωνία βράζει απ’ τις πολιτικές επιλογές της κυβέρνησης, τη στιγμή που το μέσο νοικοκυριό αδυνατεί να βγάλει το μήνα οι εργαζόμενοι στο λιμάνι του Πειραιά δείχνουν πως η συλλογική δράση μπορεί να αποτελέσει κίνδυνο για μια κυβέρνηση που επενδύει στην διάλυση και τον μετασχηματισμό της κοινωνίας στην πιο συντηρητική και αυταρχική κατεύθυνση.

136 χρόνια μετά την μεγαλειώδη απεργιακή κινητοποίηση στο Σικάγο με αίτημα την καθιέρωση του 8ωρου η κυβέρνηση Μητσοτάκη επιβάλει έναν νέο εργασιακό μεσαίωνα δημιουργώντας τις συνθήκες ώστε οι λίγοι να συνεχίσουν να πλουτίζουν εις βάρος των πολλών. Έχει επιλέξει να δώσει λευκή επιταγή στους μεγαλοεργοδότες και να αφήσει απροστάτευτους τους εργαζόμενους.

 

Για αυτό και έχει τη απόλυτη ευθύνη για κάθε περιστατικό σαν αυτό. Δηλώνουμε την αμέριστη αλληλεγγύη μας στους εργάτες της COSCO και καλούμε κάθε νέο και νέα, κάθε έναν και κάθε μια που αγωνίζεται για μια καλύτερη κοινωνία να στηρίξει των αγώνα των εργαζομένων.

Στεκόμαστε στο πλευρό του τραυματία εργαζομένου. Η αλληλεγγύη το όπλο των λαών!