Πίσω στις εκδηλώσεις

Διαδικτυακή Εκδήλωση: Καταστρέφουν Υγεία, Παιδεία, Εργασία| Η Νέα Γενιά στο δρόμο του αγώνα

Αυτή η εκδήλωση έχει τελειώσει.Online, Θεσσαλονίκη

Ένα χρόνο μετά το ξέσπασμα της πανδημίας, η Νέα Δημοκρατία εξακολουθεί να μην ενισχύει το δημόσιο και δωρεάν χαρακτήρα των νοσοκομείων και να μην προχωρά στην επίταξη ιδιωτικών μονάδων υγείας, γιατί ιεραρχεί πιο ψηλά τα «συμφέροντα» των μεγαλοκλινικαρχών, αλλά και επειδή θέλει την επόμενη μέρα της πανδημίας, να προχωρήσει στην ιδιωτικοποίηση του Εθνικού Συστήματος Υγείας. Η κυβέρνηση, μετά από 6 μήνες lockdown, αποδεικνύει πως λειτουργεί χωρίς κανένα σχέδιο για την επανεκκίνηση της οικονομικής και κοινωνικής ζωής αλλά αντίθετα εκμεταλλεύεται την συνθήκη της πανδημίας για μια οργανωμένη επίθεση ενάντια στον κόσμο της εργασίας, τα δικαιώματα και τη νέα γενιά.

Τα σχολεία άνοιξαν για ακόμη μια φορά χωρίς να έχει παρθεί κανένα ουσιαστικό μέτρο για την υγειονομική ασφάλεια των μαθητών και των καθηγητών, με την μεγάλη πλειοψηφία των εκπαιδευτικών να παραμένει ανεμβολίαστη και με την κυβέρνηση να επιμένει στα υπερπλήρη τμήματα των 25, 26 και 27 παιδιών. Το νέο σύστημα εισαγωγής στα Πανεπιστήμια πετάει εκτός των Δημόσιων Πανεπιστημίων τουλάχιστον 24.000 υποψήφιους, ενώ ο νόμος Κεραμέως έρχεται να εγκαθιδρύσει ένα καθεστώς αστυνόμευσης και καταστολής εντός των πανεπιστημίων.

Συγχρόνως, το νέο εργασιακό νομοσχέδιο στοχεύει στην πλήρη απορρύθμιση της αγοράς εργασίας, στη γενίκευση της ελαστικής και φθηνής εργασίας, στην κατάργηση του οκταώρου και στην θέσπιση της απλήρωτης υπερωριακής εργασίας. Η επίθεση στους εργαζομένους είναι πολυμέτωπη στο ωράριο, στις αμοιβές, στη συλλογική διαπραγμάτευση και στην συνδικαλιστική τους έκφραση και δράση. Οι εβδομαδιαίες κινητοποιήσεις χιλιάδων φοιτητών στους δρόμους της Θεσσαλονίκης όλο το προηγούμενο διάστημα αλλά και η μαζική αντίδραση στις γειτονιές αναδεικνύουν ένα νέο μεγάλο ποτάμι αμφισβήτησης απέναντι στην αστυνομοκρατία, τη βίαιη καταστολή και τον εντεινόμενο κυβερνητικό αυταρχισμό.

Η εξουσία της κυβέρνησης είναι απονομιμοποιημένη από την ίδια την κοινωνική πλειοψηφία που αντιλαμβάνεται πια πως οι κρατούντες καταληστευουν κάθε κοινωνικό αγαθό και καταργούν κεκτημένα αιώνων με απώτερο σκοπό την περαιτέρω συσσώρευση του πλούτου στους λίγους και τη φτωχοποίηση των πολλών.

Η νέα γενιά βρίσκεται στην πρώτη γραμμή του αγώνα για την ανατροπή των αυταρχικών και νεοφιλελευθερων σχεδίων της ΝΔ.

Συζητάμε σήμερα στις 20:00 με τους:

Σωτήρης Αλεξίου, γραμματέας κεντρικού συμβουλίου νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ
Ιφιγένεια Καμτσίδου, αναπληρώτρια καθηγήτρια συνταγματικού δικαίου, Νομική ΑΠΘ
Αλέξανδρος Γαρύφαλλος, καθηγητής Ιατρικής ΑΠΘ
Νάσος Ηλιόπουλος, εκπρόσωπος τύπου ΣΥΡΙΖΑ, μέλος κεντρικής επιτροπής

Να πάρουμε τις ζωές μας πίσω.