Στα εργασικά δικαιώματα δεν κάνουμε εκπτώσεις!

Στα εργασικά δικαιώματα δεν κάνουμε εκπτώσεις!

Η «Μαύρη Παρασκευή» επιστρέφει φέτος ως κωμωδία υποσχόμενη για μια εβδομάδα γελοίες εκπτώσεις την ίδια στιγμή που η γενική αύξηση των τιμών, σε όλα τα είδη και ειδικότερα εκείνα που είναι πρώτης ανάγκης, δεν έχει τερματισμό.

Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας στηρίζει την απάτη αυτή των μεγάλων επιχειρήσεων που μοναδικό σκοπό έχει να προκαλέσει καταναλωτική υστερία, ενώ δεν πράττει απολύτως τίποτα για τις πραγματικές αυξήσεις των τιμών μιας και για αυτήν είναι μια αποκλειστική υπόθεση της αγοράς.

Αντιθέτως, η κυβέρνηση, έχει κάνει πάρα πολλά σε σχέση με τις εκπτώσεις στα εργασιακά μας δικαιώματα, στους μισθούς, στην αύξηση της ανεργίας και στη διεύρυνση των επισφαλών θέσεων εργασίας αφήνοντας έτσι απόλυτα ικανοποιημένο τον ένα και μοναδικό της σύμμαχο, τον Σύνδεσμο Ελλήνων Βιομηχάνων (Σ.Ε.Β).

Όλα τα παραπάνω συντελούνται σε μια περίοδο που η πανδημία καλπάζει ενώ η πολιτεία αδιαφορεί εγκληματικά στο να δημιουργήσει ένα πλέγμα προστασίας για τους πολίτες αδυνατώντας πια να εξασφαλίσει ακόμα και την ανθρώπινη ζωή.

Με την παρούσα κυβέρνηση η «Μαύρη Παρασκευή» ξεκίνησε από την πρώτη μέρα που εξελέγη ως τέτοια και συμπεριλαμβάνει εκπτώσεις στο κράτος πρόνοιας, στους μισθούς και στα δικαιώματα, εκπτώσεις στις προοπτικές και στα όνειρά της ελληνικής κοινωνίας γενικά και της νεολαίας ειδικότερα, και καταστολή και αστυνομία σε κάθε γωνία.

Η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ καλεί κάθε νέο και νέα αλλά και κάθε πολίτη να μποϊκοτάρει – την εισαγόμενη εξ Αμερικής απάτη – και να διεκδικήσει έναν κόσμο που δεν θα βασίζεται στην «οικονομική ευκαιρία» μιας «Μαύρης Μέρας», αλλά στην αλληλεγγύη και τη συνεργασία, την ελευθερία και την ισότητα, την αξιοπρέπεια και τη συμπερίληψη.

Καλούμε κάθε νέο και νέα να αγωνιστεί για έναν κόσμο χωρίς εκπτώσεις στα δικαιώματά μας.