Όχι στην πανεπιστημιακή αστυνομία – Κάτω ο νέος νόμος-πλαίσιο

Η κυβέρνηση για άλλη μια φορά στοχοποιεί το Δημόσιο Πανεπιστήμιο και τους/τις φοιτητές/-τριες.

Ιδιαίτερα, τον τελευταίο καιρό γινόμαστε μάρτυρες ενός οργανωμένου κυβερνητικού σχεδίου έντασης και καταστολής στο ΑΠΘ με φοιτητές/-τριες να τραυματίζονται από άνδρες της Ελληνικής Αστυνομίας.
Γνωρίζουμε πως τα γεγονότα αυτά δεν έρχονται ως κεραυνός εν αιθρία. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη προσπαθεί να ξεφύγει από τις ευθύνες της για το τεράστιο και ασφυκτικό κύμα ακρίβειας και να τέρψει το ακροδεξιό της ακροατήριο.
Παράλληλα, επιδιώκει να αποπροσανατολίσει την κουβέντα από το νέο νόμο-πλαίσιο για τα ΑΕΙ που διαλύει τα πτυχία και εξοβελίζει την δημοκρατία, αλλά και να ανοίξει το δρόμο για την είσοδο της Αστυνομίας στις σχολές.
Στεκόμαστε στο πλάι των φοιτητών/-τριών και σύσσωμης της ακαδημαϊκής κοινότητας. Δε θα επιτρέψουμε να γίνει πραγματικότητα το Πανεπιστήμιο Α.Ε. που φτιάχνουν με το νόμο-πλαίσιο. Ένα Πανεπιστήμιο που τα πτυχία των αποφοίτων δε θα ’χουν καμιά αξία, που τα δίδακτρα στα μεταπτυχιακά θα έχουν απελευθερωθεί, που η έρευνα και οι ερευνητές/-τριες θα είναι υποχείρια της αγοράς.
Δε θα επιτρέψουμε να εμπεδωθεί η εικόνα του Πανεπιστημίου του αυταρχισμού και της καταστολής. Θα συνεχίσουμε τον αγώνα για ένα Πανεπιστήμιο πραγματικά Δημόσιο, Δωρεάν και Δημοκρατικό!
Καλούμε κάθε νέο/-α σε συμμετοχή στην κινητοποίηση των φοιτητικών συλλόγων την Πέμπτη 9/6 στις 6μμ στα Προπύλαια και 7μμ στην Καμάρα.

Καλούμε κάθε νέο/-α να περιφρουρήσει μαζί με την ακαδημαϊκή κοινότητα το άσυλο την Παρασκευή 10/6, ημέρα εισόδου της Πανεπιστημιακής Αστυνομίας στις σχολές.