Καμία μόνη απέναντι στο trafficking

Καμία μόνη απέναντι στο trafficking
Ένα χρόνο πριν γίναμε μάρτυρες της δύναμης του «εγώ αδερφή μου σε πιστεύω», όταν μια σερβιτόρα έδωσε τη διέξοδο και την ελευθερία στην κοπέλα που είχε πέσει θύμα trafficking στα χέρια αστυνομικού, όπου την κακοποιούσε, ασελγούσε πάνω της και τη βίαζε και την εξέδιδε σε κλειστό κύκλωμα.
Ένα χρόνο μετά ξεκίνησε η δίκη της υπόθεσης στην Ηλιούπολη με τα θύματα να έχουν βγει μπροστά και να ζητάνε δικαιοσύνη.
Ωστόσο οι αποφάσεις που έχουν ληφθεί μέχρι τώρα επιβάλλουν, κόντρα στη νομοθεσία, την παρουσία των θυμάτων που αναγκάζονται έτσι να αναβιώσουν το τραύμα τους και να υποβάλλουν τους εαυτούς τους σε καταστάσεις στρες μπροστά στους κακοποιητές τους.
Με την ελληνική πραγματικότητα να αντιμετωπίζει ξανά κυκλώματα trafficking και μάλιστα ανηλίκων που έχουν δει το φως της δημοσιότητας, καθώς και σεξουαλικών κακοποιήσεων σε δομές, η διεξαγωγή και το αποτέλεσμα της δίκης αυτής είναι μόνο η αρχή για την δικαίωση όλων των αδερφών μας που έχουν πέσει θύματα τέτοιων κυκλωμάτων.
Παράλληλα, αξίζει να σημειωθεί ότι τα σκάνδαλα αυτά έχουν καταφέρει να ενεργοποιούν όλα τα συντηρητικά αντανακλαστικά της κοινωνίας μας που έχει φτάσει να ποινικοποιεί το σεξ, χτίζοντας περαιτέρω το αφήγημα πατρίς-θρησκεία-οικογένεια.
Εμείς φωνάζουμε ως εδώ! Καμία άλλη αδελφή μας στα χέρια των κακοποιητών της!
Σπάμε το φόβο, κάνουμε το φόβο μας φωνή και τη φωνή μας δύναμη για την απονομή δικαιοσύνης.
Καλούμε τη Δευτέρα 12/12 και ώρα 12μ.μ. έξω από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο, στην Αίθουσα 3.