Καμία άλλη δολοφονημένη! Ανακοίνωση για γυναικοκτονία στην Ρόδο

Καμία άλλη δολοφονημένη!

Το όνομα της Δώρας από την Ρόδο είναι το 11ο για το 2021 που προστίθεται στον κατάλογο των γυναικοκτονιών. Είναι άλλη μια γυναίκα που βρέθηκε νεκρή, επειδή ο πρώην σύντροφός της την θεωρούσε κτήμα του. Άλλη μια που θα μπορούσε να είναι αδερφή μας, γειτόνισσά μας, φίλη μας.

11 γυναικοκτονίες μετά και ακόμη ορισμένοι αρνούνται να το πουν με το όνομά του και επιμένουν στα περί «εγκλήματος πάθους».  Είναι γυναικοκτονία! Δεν την σκότωσε ούτε γιατί την αγαπούσε, ούτε γιατί τον στεναχώρησε. Την σκότωσε γιατί την θεωρούσε κτήμα του!

Ακόμη μια φορά βλέπουμε πως η πατριαρχία σκοτώνει. Δεν μπορούμε σε καμία περίπτωση απλά να παρακολουθούμε όσα συμβαίνουν. Είναι καιρός να δοθούν ουσιαστικές λύσεις για την καταπολέμηση της έμφυλης βίας. Σημαντικό βήμα προς αυτή την κατεύθυνση αποτελεί η προ ημερών απόφαση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου να καταγραφεί στο Ευρωπαϊκό Δίκαιο ως έγκλημα κάθε μορφή έμφυλης βίας!

Ωστόσο, ο αγώνας για την καταπολέμηση τέτοιων φαινομένων και την ανατροπή της πατριαρχίας είναι καθημερινός! Καμία ανοχή σε γυναικοκτονίες, καμία ανοχή στην έμφυλη βία!

Καμία άλλη δολοφονημένη!