Η κυβέρνηση Μητσοτάκη άνοιξε τα σχολεία και τα πανεπιστήμια χωρίς ασφαλές σχέδιο

Η κυβέρνηση άνοιξε τα σχολεία και τα πανεπιστήμια χωρίς σχέδιο.

Τα αποτελέσματα από τις πρώτες ημέρες λειτουργίας τους είναι ενδεικτικά της αδιαφορίας της για την ομαλή εξέλιξη της εκπαιδευτικής διαδικασίας.

Τα κρούσματα καλπάζουν σε αίθουσες ασφυκτικά γεμάτες, τα self-test έχουν εξαφανιστεί από την αγορά, ενώ η κυβέρνηση επιμένει να μην παρέχει δωρεάν rapid/pcr tests για την επαρκή ιχνηλάτηση της πανδημίας.

Παράλληλα, στα πανεπιστήμια επικρατεί αβεβαιότητα σχετικά με την ίση πρόσβαση των φοιτητών στη διδασκαλία και τις εξετάσεις, με το Υπουργείο να αποφασίζει και να διατάζει τις Σχολές, χωρίς να σέβεται το αυτοδιοίκητό τους, δείχνοντας πως αδιαφορεί για τους καθηγητές και τους φοιτητές.

Η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ στηρίζει τα δίκαια αιτήματα των μαθητών και των φοιτητών και απαιτεί την άμεση λήψη μέτρων για την ασφαλή λειτουργία της εκπαιδευτικής διαδικασίας σε όλες τις βαθμίδες.

Καλούμε στο διπλό πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο, Τετάρτη 19/1 17:00 στο Σύνταγμα και Πέμπτη 20/1 13:00 στα Προπύλαια. Θα είμαστε όλες/οι εκεί για την υπεράσπιση των αυτονόητων αιτημάτων μας.