Επίσκεψη αντιπροσωπείας του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ και της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ στην οικογένεια του 18χρονου Ν. Σαμπάνη

Σήμερα το πρωί, επισκέφθηκε τον Ασπρόπυργο αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ και της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ, για να εκφράσει τα ειλικρινή συλλυπητήρια στην οικογένεια του Νίκου Σαμπάνη.

Ο 18χρονος Ρομά δολοφονήθηκε πρόσφατα από αστυνομικούς στο Πέραμα με 38 σφαίρες. Οι αστυνομικοί που καταδίωκαν τον νεαρό άνδρα και αλλά άτομα είχαν, όπως αποδείχθηκε, σαφείς εντολές να παύσουν την καταδίωξη και να μην προβούν σε πυροβολισμούς εναντίον τους. Έπραξαν όμως απολύτως αυθαίρετα, ως αυτόκλητοι τιμωροί, αντίθετα από τις εντολές των προϊσταμένων τους.

Από την πρώτη στιγμή, γνωστοί φιλοκυβερνητικοί κύκλοι έσπευσαν να συγκαλύψουν το γεγονός επενδύοντας στην ακροδεξιά ρητορική του «καλά του έκαναν». Η κυβέρνηση της ΝΔ εργαλειοποίησε για άλλη μια φορά ένα περιστατικό ακραίας αστυνομικής βίας και αυθαιρεσίας για να επισύρει ακραία δεξιά και σκοταδιστικά ένστικτα. Δεν είναι τυχαίο ότι υπουργός Προ.Πο. Τάκης Θεοδωρικάκος επέλεξε να συναντήσει τους κρατούμενους αστυνομικούς που προχώρησαν στην εν ψυχρώ δολοφονία, για να τους «στηρίξει ψυχικά». Αυτό που διεκδικούμε είναι ο σεβασμός στο κράτος δικαίου, η ισότητα απέναντι στο νόμο και η πάταξη της αστυνομικής αυθαιρεσίας ως αδιαπραγμάτευτες θεμελιώδεις αρχές ενός κράτους δικαίου.

Από την πλευρά μας θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για τον άμεσο εκδημοκρατισμό της αστυνομίας και των σωμάτων ασφαλείας και παράλληλα θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε ενάντια στους αποκλεισμούς και την ακραία φτώχεια. Ώσπου να διασφαλιστούν ανθρώπινοι όροι διαβίωσης και να ενταχθούν όλα τα παιδιά Ρομά στο εκπαιδευτικό σύστημα.

Κανένας/καμία άλλος/η δολοφονημένος/η!

 

Επίσκεψη ΣΥΡΙΖΑ και Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ στον Ασπρόπυργο, στην οικογένεια του δολοφονημένου Ν. Σαμπάνη
Επίσκεψη ΣΥΡΙΖΑ και Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ στον Ασπρόπυργο, στην οικογένεια του δολοφονημένου Ν. Σαμπάνη
Επίσκεψη ΣΥΡΙΖΑ και Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ στον Ασπρόπυργο, στην οικογένεια του δολοφονημένου Ν. Σαμπάνη