Δεν έχουμε ανάγκη για περισσότερο στρατό και εξοπλιστικά. Έχουμε ανάγκη για περισσότερη υγεία και παιδεία

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την διάρκεια παραχώρησης συνέντευξης τύπου στη Δ.Ε.Θ., προανήγγειλε υποχρεωτική στράτευση στα 18, επαναφορά της 12μηνης θητείας στον στρατό ξηράς και ένα τεράστιο εξοπλιστικό πρόγραμμα.

Η Νέα Δημοκρατία, πίστη στην πατριδοκάπηλη πρακτική της, έχει αποφασίσει να πουλήσει εθνικισμό και “πατριωτισμό” σε βάρος των πλέον θεμελιακών κοινωνικών αναγκών.

Τη στιγμή που βρισκόμαστε στο ξέσπασμα μιας βίαιης και σκληρής υγειονομικής και οικονομικής κρίσης, η Νέα Δημοκρατία επιλέγει να ξοδέψει δισεκατομμύρια για αμυντικούς εξοπλισμούς και να μην ενισχύσει καθόλου την υγεία και την παιδεία. Επαναφέρει μάλιστα, την υποχρεωτική στράτευση στα 18, μη δίνοντας σημασία στις οικονομικές συνέπειες μιας τέτοιας απόφασης που θα βαρύνουν εξολοκλήρου χιλιάδες νέους ανθρώπους όπως και τις οικογένειες αυτών.

Η νέα γενιά, δεν έχει ανάγκη για περισσότερο στρατό και περισσότερα εξοπλιστικά προγράμματα. Έχουμε ανάγκη για περισσότερες και καλύτερες δουλειές, για περισσότερη και ποιοτικότερη παιδεία.

Έχουμε ανάγκη για ένα μέλλον που θα χωράει τα όνειρα και τις ανάγκες της γενιάς μας.