Απόφαση Πανελλαδικής Συνδιάσκεψης της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ

Απόφαση Πανελλαδικής Συνδιάσκεψης της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ

17 Δεκεμβρίου 2023

1. Συγκυρία

Η ακρίβεια συνεχίζει να αποτελεί το μεγαλύτερο καθημερινό πρόβλημα της πλειοψηφίας της κοινωνίας. Ειδικά όταν μιλάμε για νέους ανθρώπους, οι οποίοι κατά συντριπτικό ποσοστό είμαστε χαμηλόμισθοι, η κάλυψη των μηνιαίων εξόδων αποτελεί μια αποστολή δύσκολη, ενώ για πολλούς οι δύο δουλειές είναι πλέον κανονικότητα. Η Ελλάδα βρίσκεται στις πρώτες θέσεις της ακρίβειας σε ενέργεια, τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης, ενώ παράλληλα είναι στις τελευταίες θέσεις όσον αφορά στο ύψος του μέσου μισθού. 

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη είναι απρόθυμη να λειτουργήσει προς την κατεύθυνση της βελτίωσης αυτής της πραγματικότητας. Τα αποσπασματικά μέτρα όπως το market pass και η επιδότηση λογαριασμών ρεύματος που τώρα έπαψαν να ισχύουν, δε βοήθησαν καθόλου. Αντίθετα, αύξησαν τα κέρδη των μεγάλων εταιριών, των supermarkets, των διυλιστηρίων και των παρόχων ενέργειας. 

Η αισχροκέρδεια συνεχίζεται, ενώ οι έλεγχοι, ειδικά στα πρατήρια καυσίμων και τις μεγάλες αλυσίδες είναι ανύπαρκτοι. Τα πρόστιμα που ανακοινώνονται τελευταία αποτελούν ένα ακόμα επικοινωνιακό κόλπο, αφού είναι τόσο χαμηλά σε σχέση με τα υπερκέρδη των μεγάλων κολοσσών, ώστε οι τελευταίοι προτιμούν να τα πληρώνουν και να κρατάνε τις τιμές απαράλλαχτες. 

Την ίδια στιγμή, χώρες που έλαβαν μόνιμα μέτρα, όπως η Ισπανία που μείωσε τον ΦΠΑ στα τρόφιμα, πέτυχε την αποσύνδεση της τιμής του ρεύματος από την τιμή του αερίου και αύξησε αποφασιστικά τον κατώτατο μισθό, έπεσε αρκετές θέσεις στην «κατάταξη της ακρίβειας». 

Η εύνοια απέναντι στις μεγάλες εταιρίες και η μεταφορά όλων των βαρών στις τσέπες της πλειοψηφίας είναι πολιτική επιλογή. Εμείς προτείνουμε ένα πλέγμα μόνιμων μέτρων ελάφρυνσης των καταναλωτών, όπως η μείωση του ΦΠΑ στα τρόφιμα και τα είδη πρώτης ανάγκης, η μείωση του ΕΦΚ στα καύσιμα, η θέσπιση ορίων κέρδους και η εντατικοποίηση των ελέγχων. Μόνο με τέτοια μέτρα μπορεί να ξεκινήσει να αντιμετωπίζεται το τεράστιο πρόβλημα της ακρίβειας και όχι με επιδοτήσεις οι οποίες στην πραγματικότητα ενθαρρύνουν την αισχροκέρδεια των εταιρειών ρεύματος και των αλυσίδων supermarket.

Νέο Φορολογικό Νομοσχέδιο

Ταυτόχρονα, το νέο φορολογικό νομοσχέδιο έρχεται να καταστήσει απαγορευτική ακόμα και τη σκέψη δημιουργίας μιας μικρής επιχείρησης από οποιονδήποτε νέο άνθρωπο δε διαθέτει έτοιμο κεφάλαιο ή υποστήριξη τρίτων. Η οριζόντια επιβάρυνση των 1400 ευρώ η οποία πρακτικά εισάγεται με το ύψος του τεκμηρίου είναι άδικη και καμία σχέση δεν έχει με την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής. Οι επιχειρηματίες που δε δηλώνουν τα έσοδά τους θα συνεχίσουν να το κάνουν πληρώνοντας ένα ασήμαντο τίμημα, ενώ οι νέοι άνθρωποι που θέλουν να επιχειρήσουν θα έχουν να ξεπεράσουν ένα ακόμα δυσθεώρητο εμπόδιο.

Η νεολαία πρέπει να θέσει πολύ υψηλά το ζήτημα της φορολογίας, διαμορφώνοντας μία πρόταση για ευνοϊκή φορολόγηση των επιχειρήσεων που δημιουργούνται από νέες και νέους. Το κόστος των φορολογικών ελαφρύνσεων μπορεί να καλυφθεί από την αύξηση ορισμένων φόρων στο κεφάλαιο. Αύξηση που δεν αναμένεται να λειτουργήσει ως τροχοπέδη στην αναπτυξιακή διαδικασία (πχ αύξηση φόρων στα μερισματικά κέρδη). Ιδιαίτερα δε για τις ΙΚΕ, η νεολαία πρέπει να διεκδικήσει τις υψηλότερες δυνατές φοροαπαλλαγές, διότι αποτελούν τα σχήματα που επιλέγουν κατά κύριο λόγο οι νέοι επιστήμονες.

Παιδεία

Η διαχρονική πολεμική πολιτική της ΝΔ προς τα δημόσια αγαθά και συγκεκριμένα προς το δημόσιο πανεπιστήμιο και το φοιτητικό κίνημα και κεκτημένα του, με αποκορύφωμα την συστηματική προσπάθεια αναθεώρησης του άρθρου 16 μας βρίσκει αντίθετους. Η υποχρηματοδότηση, η συστημική αστυνομική καταστολή, η κατάργηση του αυτοδιοίκητου, η απαξίωση των πτυχίων χρειάζονται ολοκληρωμένη προγραμματική πρόταση που θα είναι η απάντηση σε την συστηματική απαξίωση που πραγματοποιείται. Παράλληλα εκτός από την προγραμματική ατζέντα που θα έχουμε απαιτείται συστηματική παρουσία μας στα πανεπιστήμια με δομές εκπροσώπησης στα ΔΣ, στα κινήματα καθώς και στην διασύνδεση της κοινωνίας με την εκπαίδευση και ακόμα περισσότερο με την τριτοβάθμια εκπαίδευση. Να δώσουμε σύγχρονες απαντήσεις στο Brain Drain , Brain Way ,τα πτυχία χωρίς αξία και δικαιώματα. Ο σκοπός θα είναι ένα σύγχρονο, δημοκρατικό, προσβάσιμο προς όλους, συμπεριληπτικό και ποιοτικό πανεπιστήμιο. Οι νέες ιδέες, η ανανέωση της απεύθυνσης μας προς ανθρώπους που είναι στα πανεπιστήμια καθώς και η συνδικαλιστική αυτενέργεια σε θέματα με προτεραιότητα του εκάστοτε τμήματος είναι βασικά στοιχεία για την μαζική μας παρουσία παράλληλα με την καταγραφή.

Στέγαση και ενοίκια

Το ύψος των ενοικίων, ειδικά στις μεγάλες πόλεις, ανεβαίνει συνεχώς, με την Ελλάδα να βρίσκεται στην πρώτη θέση ανάμεσα στις χώρες της ΕΕ, όσον αφορά στο ποσοστό του μισθού που απαιτείται για να στεγαστεί κάποιος. Σε πόλεις όπως η Αθήνα και η Θεσσαλονίκη χρειάζεται κατά προσέγγιση κάποιος να ξοδεύει το 55% του μισθού του σε ενοίκιο, ενώ όταν μιλάμε για νέους ανθρώπους το ποσοστό αυτό είναι αρκετά υψηλότερο. Παράλληλα, οι τιμές των ενοικίων αλλά και η απουσία σχεδίου για τη φοιτητική στέγη καθιστούν απαγορευτικό για χιλιάδες φοιτητές και φοιτήτριες να μείνουν και να σπουδάσουν στις πόλεις στις οποίες βρίσκονται οι Σχολές τους. 

Brain Drain

Η μετακίνηση έμψυχου δυναμικού όλων των ηλικιών και όλων των επιπέδων μόρφωσης στο εξωτερικό συνεχίζεται με αμείωτο ρυθμό. Με την αναξιοκρατία να κυριαρχεί και την προοπτική βελτίωσης της κατάστασης να απουσιάζει, οι νέες και οι νέοι αναζητούν ένα καλύτερο μέλλον σε χώρες της Ευρώπης, στις Ηνωμένες Πολιτείες, αλλά και σε αναπτυσσόμενες χώρες της Ασιατικής Ηπείρου, με αυτούς που επιστρέφουν να είναι ελάχιστοι στον αριθμό. Οποιαδήποτε ρεαλιστική συζήτηση για brain gain δε μπορεί να πραγματοποιηθεί πριν την έναρξη της προσπάθειας για συνολική αναδιάρθρωση του Κράτους, των Θεσμών και του πολιτικού συστήματος.

Εξωτερική Πολιτική

Η επίσκεψη Ερντογάν ήρθε τη στιγμή που η εισβολή στη Γάζα είναι σε εξέλιξη. Η Ελλάδα καλείται να χαράξει τη στρατηγική της για ζητήματα εξωτερικής πολιτικής και διεθνών σχέσεων σε μια πολύ ιδιαίτερη συγκυρία. Βρισκόμαστε σε μία μεταβατική φάση κατά την οποία φαίνεται να αναδύονται νέες δυνάμεις διεθνώς και να οδεύουμε σε έναν πολυπολικό κόσμο με κράτη να διεκδικούν έναν αυξημένο ρόλο στον παγκόσμιο καταμερισμό ισχύος. Σε αυτή την κατάσταση υπάρχει ακόμα μεγαλύτερη ανάγκη η χώρα να παρουσιάσει μια ενεργητική και πολυδιάστατη εξωτερική πολιτική που θα αναβαθμίζει τη θέση της διεθνώς με σκοπό τη διασφάλιση των εθνικών συμφερόντων της. 

Σε αυτό το πλαίσιο πρέπει να αναλύσουμε και τις σχέσεις μας με την Τουρκία. Η Τουρκία ως νευρική και αναθεωρητική δύναμη, αυξάνει συνεχώς την προκλητικότητά της. Εγείρει μια σειρά αξιώσεων όπως την αποστρατιωτικοποίηση των νησιών του Αιγαίου, αμφισβητώντας την κυριαρχία τους ενώ έχει φτάσει να αμφισβητεί ως και την κυριαρχία της Κρήτης. Όσον αφορά στα ζητήματα της Θράκης, διατηρεί την προβληματική της ρητορική, χαρακτηρίζοντας τη μουσουλμανική μειονότητα ως «Τουρκική». 

Η κυβέρνηση όλο το προηγούμενο διάστημα είχε χάσει τον έλεγχο, δεν αξιοποίησε κανένα διπλωματικό μέσο, χρησιμοποιώντας το καταφανώς λανθασμένο αφήγημα της απομονωμένης Τουρκίας. Ο κ. Μητσοτάκης φαίνεται να ασκεί μια εξωτερική πολιτική ΙΧ η οποία μπορεί να δημιουργήσει μεγάλα ζητήματα στα συμφέροντα της χώρας. Οι κόκκινες γραμμές της χώρας στην εξωτερική πολιτική δεν τίθενται υπό διαπραγμάτευση. 

Λωρίδα της Γάζας – Ένα έγκλημα δίχως τέλος 

Η εισβολή του ισραηλινού στρατού στη λωρίδα της Γάζας, το εμπάργκο και οι συνεχείς βομβαρδισμοί κρίσιμων υποδομών, έχουν αφήσει πίσω τους 18.000 νεκρούς, κυρίως αμάχους και παιδιά, αλλά και 50.000 τραυματίες. Οι εκκλήσεις του ΟΗΕ για κατάπαυση του πυρός πέφτουν στο κενό με την ισραηλινή κυβέρνηση να αρνείται κάθε διάλογο και το δράμα του Παλαιστινιακού Λαού συνεχίζεται. 

Είναι σαφές πως οι επιθέσεις της Χαμάς κατά αμάχων και οι απαγωγές ισραηλινών πολιτών είναι καταδικαστέες σε κάθε επίπεδο, ωστόσο δε μπορούν να αποτελούν άλλοθι για την ισοπέδωση της Γάζας και την γενοκτονία του Παλαιστινιακού Λαού, ο οποίος βρίσκεται υπό καθεστώς κατοχής, αποκλεισμού και ακραίας φτώχειας εδώ και δεκάδες χρόνια. 

Η ολοκληρωτική αυτή επίθεση ξεφεύγει κατά πολύ από τα όρια της νόμιμης άμυνας και βρίσκεται στο φάσμα της βαρβαρότητας και της τυφλής εξόντωσης.

Συντασσόμαστε στο πλευρό όσων δεν κάνουν πως δε βλέπουν και διεκδικούμε την άμεση κατάπαυση του πυρός, τη λήξη της επίθεσης και την έναρξη συνομιλιών για την επίτευξη της ειρήνης στην περιοχή. 

2. Σχεδιασμός επόμενου διαστήματος 

Μετά την αποχώρηση ενός υπολογίσιμου αριθμού μελών μας, ανασυγκροτούμαστε ταχύτατα, αποκαθιστούμε άμεσα τα όποια κενά προέκυψαν το προηγούμενο διάστημα και σχεδιάζουμε συλλογικά τον τρόπο με τον οποίο θα βελτιώσουμε την παρέμβασή μας, θα αναπτυχθούμε οργανωτικά και θα συμβάλουμε στην προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για την πραγματοποίηση ενός μεγάλου – μαζικού συνεδρίου και για την επίτευξη ενός θετικού αποτελέσματος στις προσεχείς ευρωεκλογές.

Στόχος μας είναι να προωθήσουμε μια νέα σχέση των νέων με την πολιτική, προκειμένου να τους ενεργοποιήσουμε στο επίπεδο των συλλογικών διεκδικήσεων αλλά και να ανακτήσουμε την εμπιστοσύνη τους προς το κόμμα μας πολιτικά και εκλογικά. Για αυτό είναι αναγκαία η στενή και αδιάρρηκτη πολιτική συνεργασία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ με την Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ σε όλα τα επίπεδα, προκειμένου από κοινού να προσεγγίσουμε τα νεανικά κοινά, να ανοίξουμε μαζί νέους διαύλους επικοινωνίας και αλληλεπίδρασης, να επανασχεδιάσουμε τη δράση μας όπου ήταν επιτυχημένη, αλλά και να δραστηριοποιηθούμε σε νέους τομείς. 

Σχεδιάζουμε τη δράση μας έτσι ώστε η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ να γίνει το πιο ζωντανό και δραστήριο κομμάτι του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Η άμεση επαφή με τη νεολαία, τα κοινωνικά κινήματα και τις δραστήριες δυνάμεις που διαμορφώνουν το αύριο πρέπει να αξιοποιηθεί, όπως να αξιοποιηθεί πρέπει και κάθε άνθρωπος που επιθυμεί να συμβάλλει με οποιονδήποτε τρόπο στον δρόμο για την διαμόρφωση μιας μεγάλης, πραγματικά ανοικτής και χρήσιμης για την κοινωνία πολιτικής οργάνωσης.

Άμεσοι στόχοι μας είναι:

– Η ενεργοποίηση όλων των μελών μας που ίσως παρατηρούν με σκεπτικισμό τις εξελίξεις των προηγούμενων μηνών, που πλήγωσαν τον χώρο μας και δημιούργησαν μια αρνητική εικόνα και μια προβληματική δυναμική στο εσωτερικό του.

– Η προσέγγιση όλων των νέων που προσήλθαν στην κάλπη της εκλογής Προέδρου τον Σεπτέμβριο, αλλά και όσων υπήρχαν στις λίστες και δεν επικοινώνησε κανείς μαζί τους το προηγούμενο διάστημα. Αυτή η διαδικασία είναι αρκετά φιλόδοξη και δύσκολη, μπορεί όμως να την φέρει εις πέρας μόνο η οργάνωσή μας, η οποία έχει ηλικιακή, κοινωνική και επαγγελματική συνάφεια με αυτούς τους ανθρώπους.

– Η οργανωτική ανάπτυξη της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ με την ίδρυση νέων οργανώσεων και την προσέλκυση νέων μελών παντού στην Ελλάδα. Στην κατεύθυνση αυτή, σχεδιάζουμε περιοδείες, θεματικές εκδηλώσεις και πολιτιστικά events ανά την επικράτεια. Το πρόγραμμα αυτό πρόκειται να εξειδικευτεί εντός του επόμενου μήνα.

– Η αναβάθμιση της παρέμβασης της οργάνωσής μας στο κοινωνικό πεδίο με τον σχεδιασμό και την πραγματοποίηση χρήσιμων δράσεων. Η διοργάνωση της εθελοντικής μας αιμοδοσίας σε συνεργασία με το Νοσοκομείο Παίδων «Η Αγία Σοφία» το Σάββατο 9 Δεκεμβρίου ήταν εξαιρετικά επιτυχημένη. Είναι επιθυμία μας να αποτελέσει το πρώτο κομμάτι ενός πλέγματος παρόμοιων δράσεων που θα σχεδιάσουμε και θα υλοποιήσουμε μαζί το επόμενο διάστημα.

– Η νεολαία ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να έχει συμμετοχή στις κινηματικές διεργασίες του επόμενου διαστήματος, δίνοντας έμφαση στις κινητοποιήσεις για πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας, για την κατάπαυση του πυρός στη Λωρίδα της Γάζας και για την υπεράσπιση του χαρακτήρα της δημόσιας και δωρεάν παρεχόμενης παιδείας με αφορμή την επικείμενη αναθεώρηση του άρθρου 16.

Μια Νέα Εποχή – Μια νέα οργάνωση των μελών

Πρόθεσή μας είναι η οργάνωσή μας να ξεκινήσει να λειτουργεί συμπεριληπτικά, χωρίς αποκλεισμούς, με σεβασμό στη διαφορετική άποψη και αξιοποίηση όλων των μελών μας, παντού στην Ελλάδα, ανεξάρτητα από τον βαθμό εμπλοκής που επιθυμούν να αποκτήσουν. Αντιλαμβανόμαστε ότι η καθημερινότητα των περισσότερων νέων ανθρώπων είναι δύσκολη. Δε θα μπορούσε να υπάρχει η απαίτηση να διαθέτουν δεσμευτικά όλα τα άτομα τον ίδιο χρόνο στην οργάνωση. Επιθυμία μας είναι η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ της νέας εποχής να δημιουργηθεί από το πολυδύναμο άθροισμα των νέων ανθρώπων που βλέπουν τον εαυτό τους να εκπροσωπείται εντός της, ενδιαφέρονται για τα ζητήματα με τα οποία καταπιάνεται και τις δράσεις τις οποίες πραγματοποιεί και θέλουν να συμβάλλουν στη λειτουργία της, σε όποιον βαθμό επιθυμούν.

Προκειμένου αυτή η πρακτική να ευοδωθεί, είναι χρήσιμη η δημιουργία ενός περιβάλλοντος αποδοχής και ελευθερίας, με έμφαση στην πρωτοβουλία των μελών και την διεύρυνση των αρμοδιοτήτων τους. Αυτό το περιβάλλον σκοπεύουμε να δημιουργήσουμε, αυτή την οργάνωση. Μια οργάνωση που θα λειτουργεί από μια πλατιά βάση που θα σχεδιάζει και θα υλοποιεί συλλογικά και όχι μια πυραμίδα της οποίας η ηγεσία θα σχεδιάζει και θα αναθέτει αρμοδιότητες στα μέλη της. 

Παράλληλα, το επόμενο διάστημα σκοπεύουμε να ενισχύσουμε την ψηφιακή λειτουργία της οργάνωσής μας. Τα σύγχρονα εργαλεία είναι χρήσιμοι σύμμαχοι στην λειτουργία μας και όχι αναγκαίο κακό. Κεντρικός στόχος μας είναι να ακούγεται η φωνή κάθε μέλους, για όλα τα ζητήματα, ανεξάρτητα από το πού βρίσκεται.

Η σχέση με το κόμμα 

Μετά από τα γεγονότα των τελευταίων μηνών, αλλά και βάσει της εμπειρίας των προηγούμενων ετών, κρίνουμε πως απαιτείται αφενός μία στενότερη συνεργασία του κόμματος με τη Νεολαία, με σεβασμό στην οργανωτική της αυτονομία αλλά και με ενίσχυση του ρόλου μας τόσο στη χάραξη όσο και στην επικοινωνία και υλοποίηση της πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Αντιλαμβανόμαστε την οργάνωσή μας ως ένα αναπόσπαστο κομμάτι του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. 

Αναγνωρίζουμε πως στο παρελθόν η Οργάνωσή μας αναλώθηκε υπέρ το δέον στην εσωκομματική αντιπαράθεση και στην αναζήτηση εσωτερικών εχθρών, δημιουργώντας συχνά αρνητική δημόσια εικόνα για το κόμμα και το χώρο μας. Η πορεία αυτή έλαβε τέλος.

Στην κατεύθυνση της στενότερης και πιο ουσιαστικής συνεργασίας μας με το κόμμα, δρομολογούμε την ανασυγκρότηση και την αναβάθμιση των θεματικών επιτροπών μας. Σκοπός μας είναι οι θεματικές επιτροπές της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ να έχουν άμεση οργανική και πολιτική σύνδεση με τα αντίστοιχα τμήματα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αλλά και με τους Τομείς της Κ.Ο., προκειμένου να τροφοδοτούν και να τροφοδοτούνται με επίκαιρη τεκμηρίωση για τους τομείς ευθύνης τους, να εξειδικεύουν την πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για τη νέα γενιά, και αυτή η εξειδίκευση και οι όποιες πιθανά προσθήκες προκύπτουν από τη διαβούλευση να αποτελούν υλικό της καμπάνιας τόσο της Νεολαίας όσο και του κόμματος

Για να εξασφαλίσουμε την αναζωογόνηση αλλά και τη συνέχεια του κόμματός μας είναι αναγκαία η αξιοποίηση των στελεχών της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ τόσο σε θεματικές επιτροπές όσο και κεντρικά η ανάδειξη νέων, που θα δώσουν νέο “αέρα” στο κόμμα αλλά και θα δοκιμαστούν και θα προετοιμαστούν για τις μάχες του μέλλοντος σε όλα τα επίπεδα.

3. Κάλεσμα ένταξης στη Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ

Θέλουμε η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ να είναι χρήσιμη για την κοινωνία και για τη νέα γενιά. Για να είμαστε χρήσιμοι οφείλουμε να επεξεργαστούμε προτάσεις και θέσεις για το πώς θα ζήσει καλύτερα η νέα γενιά, πώς θα γίνει η Ελλάδα μια χώρα πιο δίκαιη και πιο δημοκρατική, πώς θα γίνει πράξη η δεύτερη φορά Αριστερά στην κυβέρνηση.

Στην κατεύθυνση αυτή, θέλοντας να προωθήσουμε μια νέα σχέση των νέων με την πολιτική, απευθύνουμε ευρύ κάλεσμα ένταξης στη Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ σε κάθε νέα και νέο που δεν βολεύεται με την υφιστάμενη κατάσταση, που θέλει να εκφράσει τη διαφορετική φωνή του, που θέλει να προτείνει πολιτικές για μια άλλη κοινωνία, για μια καλύτερη ζωή, και να αγωνιστεί μαζί μας για να γίνουν αυτές πράξη.

Καλούμε τις νέες και τους νέους που προσήλθαν στις κάλπες της εσωκομματικής προεδρικής εκλογής τον Σεπτέμβριο να έρθουν να γνωριστούμε και να συζητήσουμε. Να εκφράσουν τους στόχους, τα οράματα και τα θέλω τους, όλα όσα τους έκαναν να έρθουν στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ σε μία τόσο δύσκολη στιγμή του. Να συζητήσουμε τους τρόπους και τις μεθόδους που θα εξασφαλίσουν ότι η φωνή τους θα ακουστεί δυνατά, και η φωνή και η δύναμη της Νεολαίας και του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θα γίνουν μεγαλύτερες. Τη Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ της επόμενης ημέρας μπορούμε να τη φτιάξουμε μόνο όλοι και όλες μαζί!