Ανακοίνωση Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ Ν. Ιωνίας για την φασιστική επίθεση σε μέλη της ΚΕΕΡΦΑ

Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ

Ούτε στο νέο Ηράκλειο, ούτε πουθενά

Τσακίζουμε τον φασισμό σε κάθε γειτονιά.

Εκφράζουμε την συμπαράσταση μας και την αλληλεγγύη μας στα μέλη της Κ.Ε.Ε.Ρ.Φ.Α που δέχτηκαν επίθεση από φασιστοειδή στην πλατεία του Νέου Ηρακλείου, δίπλα στον σταθμό του ΗΣΑΠ.
Λίγες ημέρες πριν την επέτειο ενός χρόνου από την καταδίκη της Χρυσής Αυγής, που μπήκαν στην φυλακή οι εγκληματίες νεοναζί, τα απομεινάρια τους και άλλα φασιστοειδή στοιχεία έχουν αρχίσει να κλιμακώνουν τις επιθέσεις τους σε φοιτητές, σε μέλη της ΚΝΕ, σε εργαζόμενους, νεολαία και σήμερα σε αριστερούς/ες αντιρατσιστές/τριες.
Την κύρια ευθύνη για αυτήν την κλιμάκωση την έχει η ίδια η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας που εξαιτίας των πολιτικών της και των επιλογών της ξαναθρέφει το αυγό του φιδιού.
Η κυβέρνηση του Μητσοτάκη αναμασά την ανιστόρητη θεωρία των δύο άκρων, ξεπλένοντας τον φασισμό και ψαρεύοντας στα βρώμικα νερά της ακροδεξιάς παίζει επικίνδυνα παιχνίδια εις βάρος της ίδιας της Δημοκρατίας και της ανθρώπινης ζωής.

Στο Ηράκλειο, στα χώματα που πάτησε η ηρωική Ηλέκτρα Αποστόλου και στην Νέα Ιωνία του μπλόκου της Καλογρέζας δεν θα επιτρέψουμε ούτε σπιθαμή γης στους φασίστες.