Ανακοίνωση για τον θάνατο έλληνα μετανάστη στα χέρια της Γερμανικής Αστυνομίας

Όχι στην αστυνομική αυθαιρεσία!

Έλληνας μετανάστης, πέθανε στα χέρια της Γερμανικής Αστυνομίας.

Πρόκειται για τον 24χρονο Γιώργο Ζαντιώτη ο οποίος δολοφονήθηκε πρόσφατα στο Βούπερταλ της Γερμανίας από την αστυνομία. Ο Γιώργος Ζαντιώης πριν από 2 μήνες, είχε υποβληθεί σε σοβαρή εγχείρηση. Οι αστυνομικοί δεν άκουγαν τις απεγνωσμένες κραυγές της αδερφής του, να τον αφήσουν κι έτσι συνέχισαν να τον χτυπάν. 2 ώρες μετά την σύλληψη του ανακοινώθηκε ο θάνατός του.

Μετά την ανακοίνωση του θανάτου, έχουν έρθει στο φως σειρά καταγγελιών για συγκάλυψη. Η Γερμανική αστυνομία αρνείται να δώσει τη σωρό στην οικογένεια και κατηγορούν τον νεκρό για τον θάνατό του. Η δολοφονία έχει ξεσηκώσει κύμα αντιδράσεων από τους Έλληνες ομογενείς, ενώ κύμα οργής κατακλύζει το διαδίκτυο.

Η ελληνική κυβέρνηση σιωπά προκλητικά. Πρόσφατα ένα παρόμοιο γεγονός κρατικής δολοφονίας συγκλόνισε και την χώρα μας. Τότε ο Υπουργός Προ.Πο. αντί να πρωτοστατήσει στην διαλεύκανση της υπόθεσης και στην απόδοση δικαιοσύνης έτρεξε να συγκαλύψει τους αστυνομικούς της ΕΛ.ΑΣ που εκτέλεσαν εν ψυχρώ τον 18χρονο Ρωμά Νίκο Σαμπάνη στο Πέραμα.

Δεν θα επιτρέψουμε να γίνει ο αυταρχισμός και η Αστυνομική αυθαιρεσία ο νέος «Ευρωπαϊκός Τρόπος Ζωής». Απαιτούμε να διαλευκανθεί η υπόθεση και να καταδικαστούν οι υπαίτιοι!