Ανακοίνωση για το ξεπούλημα της ΔΕΗ από την κυβέρνηση της ΝΔ

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη αποφάσισε να αφήσει απροστάτευτα χιλιάδες νοικοκυριά και επιχειρήσεις, καθώς η αιφνιδιαστική απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΕΗ για αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου αφήνει το δημόσιο στο έλεος των ιδιωτικών συμφερόντων.

Την ίδια στιγμή που χιλιάδες πολίτες, επιχειρήσεις και νοικοκυριά έρχονται αντιμέτωποι με τα οδυνηρά αποτελέσματα της ενεργειακής κρίσης, με τις τιμές του ηλεκτρισμού να «σκαρφαλώνουν» κατακόρυφα, η κυβέρνηση της ΝΔ προχωράει στην υλοποίηση μιας ακόμη πτυχής του σχεδίου της: το ξεπούλημα και την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ, μιας εταιρείας στρατηγικού χαρακτήρα και μοχλού για την οικονομική ανάπτυξη της χώρας.

Σαφώς, είναι επιλογή του κ. Μητσοτάκη να χάσει η ελληνική πολιτεία τον έλεγχο σε έναν ακόμη ενεργειακό φορέα. Δεν έχει περάσει πολύς καιρός, άλλωστε, από το ξεπούλημα ολόκληρου του ποσοστού του δημοσίου στο Δίκτυο φυσικού αερίου (ΔΕΠΑ Υποδομών) και το ξεπούλημα του 49% του Δικτύου Διανομής Ηλεκτρισμού (ΔΕΔΔΗΕ). Τώρα, η κυβέρνηση δίνει το τελειωτικό χτύπημα στον ελληνικό λαό, καθώς το να χάνει το δημόσιο το πλειοψηφικό πακέτο στη ΔΕΗ, αφαιρεί την δυνατότητα από την κυβέρνηση να παρεμβαίνει στην τιμολογιακή πολιτική υπέρ της πλειοψηφίας των πολιτών και ταυτόχρονα ελλοχεύει μεγάλο κίνδυνο για την ενεργειακή αυτονομία της χώρας.

Παιδεία, υγεία, ρεύμα και νερό δεν είναι εμπορεύματα, ανήκουν στο λαό!