Ανακοίνωση για την συνάντηση της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ με περιβαλλοντικές οργανώσεις

Την Παρασκευή 8/10 πραγματοποιήθηκε συνάντηση στον πολυχώρο Σπούτνικ μεταξύ της νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ του Τομέα Περιβάλλοντος και Ενέργειας του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, με επικεφαλής τον τομεάρχη Σ. Φάμελλο, της ευρωομάδας της αριστεράς the Left με επικεφαλής τον Πέτρο Κόκκαλη και περιβαλλοντικές οργανώσεις.

Για την Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ τα περιβαλλοντικά ζητήματα είναι υψίστης σημασίας, καθώς η εκμετάλλευση του περιβάλλοντος για την κάλυψη των αναγκών της κοινωνίας αναπόφευκτα το επιβαρύνει και δημιουργεί προκλήσεις για την δυνατότητά μας να μπορούμε να απολαμβάνουμε τα ίδια αγαθά και υπηρεσίες στο μέλλον.
Η ανάσχεση και αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης ήταν από τα βασικά θέματα που τέθηκαν στην ατζέντα της συνάντησης, ενώ παράλληλα επισημάνθηκε η ανάγκη για συλλογική δράση σε παγκόσμιο επίπεδο, ώστε να επιτευχθεί αλλαγή του παραγωγικού μοντέλου και οι ανάγκες της κοινωνίας να μπορέσουν να καλυφθούν με βιώσιμο για το περιβάλλον τρόπο. Τέλος, ιδιαίτερη αναφορά έγινε σχετικά με την κατάρτιση δασικών χαρτών, καθώς και για την χωροταξική οριοθέτηση των ΑΠΕ.
Η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ θα συνεχίσει να παλεύει για ένα περιβάλλον που δεν θα είναι πεδίο κερδοφορίας και εκμετάλλευσης για τα μεγάλα επενδυτικά συμφέροντα.

Το περιβάλλον ανήκει σε όλους και όλες και οφείλουμε να το προστατεύσουμε.