Ανακοίνωση για την ολοκλήρωση του 2ου Συνεδρίου της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το 2ο Συνέδριο της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ, κάτω από τις δύσκολες συνθήκες που βιώνουμε λόγω της πανδημικής κρίσης. Στις εργασίες του συνεδρίου συμμετείχαν εκπρόσωποι των οργανώσεων μελών απ’ όλη την χώρα, αλλά και από το εξωτερικό. Συγκεκριμένα, η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ είναι η πρώτη πολιτική οργάνωση στην Ελλάδα που πραγματοποίησε το συνέδριό της με δυνατότητα συμμετοχής και εξ αποστάσεως, λόγω των περιορισμών που επιβάλλει η συγκυρία.

Μέσα από τον διάλογο που πραγματοποιήθηκε τις προηγούμενες τρεις μέρες αναδείχθηκε η ανάγκη οι οργανώσεις της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ να φτάσουν σε κάθε γωνιά της Ελλάδας και να εντείνουν την δράση τους απέναντι στην νεοφιλελεύθερη πολιτική της ΝΔ που βάζει τους νέους και τις νέες στο στόχαστρο. Στην ύψιστη δημοκρατική διαδικασία της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ δόθηκε έμφαση στην δόμηση ενός πολιτικού σχεδίου που θα βάζει στο προσκήνιο τη νέα γενιά και θα απαντά στα προβλήματα και τα αιτήματα της εποχής.

Η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ βρέθηκε και θα εντείνει την παρουσία της στους χώρους που ζει, εργάζεται, σπουδάζει και δημιουργεί κάθε νέος και νέα. Μέσα από την συνάντηση και τον διάλογο με μαθητές/-τριες, φοιτητές/-τριες, εργαζομένους/-ες, μέλη της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας συνδιαμορφώσαμε το κείμενο πολιτικής απόφασης, το καταστατικό λειτουργίας και τις θέσεις της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ.

Παράλληλα, εξελέγη το νέο Κεντρικό Συμβούλιο.