Ανακοίνωση για την μη χορήγηση ασύλου στην οικογένεια Κούρδου μαθητή

Σχολεία ανοιχτά για όλα τα παιδιά

Να δοθεί τώρα άσυλο στην οικογένεια του Κούρδου μαθητή που φοιτά στο 2ο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Ιωαννίνων!

Η άρνηση της αρμόδιων αρχών να δώσουν άσυλο στον Κούρδο μαθητή που φοιτά σε σχολείο των Ιωαννίνων και στην οικογένεια του, είναι μια απόφαση που ντροπιάζει την αλληλεγγύη που έχει δείξει ο ελληνικός λαός στο ζήτημα του προσφυγικού. Είναι μια απόφαση που εκθέτει την κυβέρνηση, αναδεικνύει την αδυναμία της μεταναστευτικής της πολιτικής και αποδεικνύει για μια ακόμα φορά πως δεν υπάρχει κανένα σχέδιο ενσωμάτωσης για τους ανθρώπους που αναζητούν καταφύγιο στη χώρα μας.

Η πολυμελής οικογένεια ζει εδώ και 2,5 χρόνια στην Ελλάδα, καταφέρνοντας να ξεφύγει από τις πολεμικές συρράξεις στο Βόρειο Ιράκ και να «χτίσει» μια νέα ζωή στη χώρα μας. Ο μικρός μαθητής, διαγνωσμένος με αυτισμό, έχει κάνει τεράστια βήματα στην εκπαίδευση και στην κοινωνικοποίησή του βρίσκοντας όμως εμπόδια στον αγώνα του αυτό. Σε αυτόν του τον αγώνα οφείλουμε να βρεθούμε όλοι όσοι θέλουμε να λεγόμαστε άνθρωποι στο πλάι τόσο του μικρού μαθητή όσο και της οικογένειας του.

Η μη-χορήγηση ασύλου και η απέλαση της οικογένειας, ακυρώνει κάθε προσπάθεια ενσωμάτωσης και προόδου των προσφύγων στη χώρα μας. Τα μεγάλα θύματα αυτής της πολιτικής είναι για μια ακόμη μια φορά τα παιδιά.

Καλούμε την Υπουργό Παιδείας, Νίκη Κεραμέως και τον Υπουργό Μετανάστευσης, Νότη Μηταράκη να παρέμβουν άμεσα ώστε η συγκεκριμένη απόφαση να ανακληθεί.

  • Σχολεία ανοιχτά, για όλα τα παιδιά.
  • Αλληλεγγύη στους κατατρεγμένους!

Νεολαία ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Ιωαννίνων