Αλλαγή συστήματος – Όχι κλίματος

Η κλιματική κρίση είναι η κύρια υπαρξιακή απειλή για την γενιά μας, μια γενιά που ζει τη μια κρίση μετά την άλλη. Η περιβαλλοντική καταστροφή είναι το άμεσο αποτέλεσμα της χρόνιας εκμετάλλευσης της φύσης από τον άνθρωπο, χωρίς κανέναν σεβασμό.

Στο πλαίσιο της παγκόσμιας καπιταλιστικής ασυδοσίας η προστασία του περιβάλλοντος αποτελεί ακόμα ένα εμπόδιο για την διεύρυνση των πεδίων κερδοφορίας.

Απέναντι στην καταστροφή του περιβάλλοντος, κόντρα στο σύστημα που τη διαιωνίζει, η νέα γενιά οργανώνει τους αγώνες της με κινήματα που συμπαρασύρουν εκατομμύρια νέους και νέες έτσι ώστε να απαιτήσουν ολική ανατροπή του τρόπου με τον οποίο χαράσσεται η περιβαλλοντική πολιτική.

Κορύφωση των περιβαλλοντικών κινημάτων αποτελεί το Global Climate Strike που διοργανώνεται από τις οργανώσεις Fridays For Future ανά την υφήλιο. Ενώνουμε την φωνή μας με κάθε νέο και νέα που απαιτεί από τους τοπικούς και τους διεθνείς ιθύνοντες αλλαγή συστήματος και όχι κλίματος.

Καλούμε κάθε νέο και νέα να συμμετέχει στη παγκόσμια κινητοποίηση για το περιβάλλον και να αγωνιστούμε όλοι μαζί για κλιματική δικαιοσύνη στις 18/03.

Παρασκευή 18/03, 18:00, Πλατεία Ελευθερίας, Θεσσαλονίκη Παρασκευή 18/03, 15:00, Πλατεία Μοναστηρακίου, Αθήνα