Συντριβή της ΔΑΠ μετά από 35 χρόνια

Οι φετινές φοιτητικές εκλογές εξελίχθηκαν σε γιορτή για το φοιτητικό κίνημα. Όσο και να «μαγειρέψουν» τους αριθμούς η κυβέρνηση και τα ΜΜΕ, δε μπορούν να αποκρύψουν το πραγματικό γεγονός της μεγάλης ήττας της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ.

Οι φοιτητές/-τριες γύρισαν την πλάτη στην κυβέρνηση, αποδοκιμάζοντας έντονα τις πολιτικές Μητσοτάκη για τα πανεπιστήμια και όχι μόνο, φέρνοντας τη συντριβή της φοιτητικής παράταξης της κυβέρνησης και την ήττα της μετά από 35 χρόνια.
Οι φοιτητές και οι φοιτήτριες που συμμετείχαν στην εκλογική διαδικασία ενίσχυσαν τα αριστερά και προοδευτικά σχήματα στέλνοντας μήνυμα ανατροπής.
Το Bloco Ριζοσπαστικής Αριστεράς, μέσα από το οποίο παρεμβαίνουν οι δυνάμεις της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ στα ΑΕΙ, κατάφερε να διπλασιάσει την καταγραφή του και να τετραπλασιάσει τις έδρες του στα Διοικητικά Συμβούλια των φοιτητικών συλλόγων, μετά από μια περίοδο, μάλιστα, με πρωτόγνωρες συνθήκες λόγω των lockdown και των κλειστών πανεπιστημίων.
Αυτό το αποτέλεσμα αποτελεί την αφετηρία για την ενδυνάμωση και τη μαζικοποίηση της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ μέσα στις σχολές, στη βάση του εξαιρετικά μεγάλου μέρους της νεολαίας που στηρίζει το πολιτικό σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και τον ψηφίζει με διαφορά πρώτο κόμμα στις εθνικές εκλογές, τα τελευταία 10 χρόνια.
Επόμενος κοινός στόχος όλων των αριστερών και προοδευτικών δυνάμεων που παρεμβαίνουν στα ΑΕΙ, πρέπει να είναι η διεξαγωγή ενός πανσπουδαστικού συνεδρίου για την επανίδρυση της ΕΦΕΕ και την ενδυνάμωση των συλλογικών μας διαδικασιών.

Η απάντηση στην εγκληματική πολιτική Μητσοτάκη για την Παιδεία πρέπει να δοθεί και θα δοθεί από το ενωμένο και μαζικό φοιτητικό κίνημα.