Συνάντηση της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ με τον Γιάννη Μότσιο

Σήμερα μας επισκέφθηκε στην Αθήνα ο σύντροφος Γιάννης Μότσιος. Είχαμε την χαρά να συζητήσουμε για θέματα επικαιρότητας και να μας διηγηθεί ιστορίες από τον ΔΣΕ και την ΕΣΣΔ όπου έζησε μετέπειτα. Μας είπε ιστορίες για τον τεράστιο Μίκη, τον στρατηγό Μάρκο, την Έλλη που έζησαν μαζί ως πολιτικοί πρόσφυγες.

Συζητήσαμε για τα επόμενα σχέδια του. Για τα βιβλία που σκέφτεται να εκδώσει και την επιθυμία του να διοργανώσει το ερχόμενο καλοκαίρι, μουσική εκδήλωση με θέμα το ρεμπέτικο στις άρρενες του Γράμμου. Στο τέλος, αφού ανανεώσαμε το ραντεβού μας, μας δώρισε τα 2 τελευταία του βιβλία. Μια ποιητική συλλογή εμπνευσμένη απο τον Γράμμο και ένα διήγημα για την ζωή του.
Στα 92 του παραμένει ακούραστος και αλύγιστος. Συνεχίζει να είναι στην πρώτη γραμμή του αγώνα με αισιοδοξία και πίστη οτι τα πράγματα μπορούν και πρέπει να πάνε καλύτερα. Με πίστη ότι πρέπει ο ΣΥΡΙΖΑ να ψηφιστεί στην κάλπη, ώστε να ξαναγίνει κυβέρνηση και να συνεχίσει το μεταρρυθμιστικό έργο που ξεκίνησε το 2015, με ορίζοντα τον σοσιαλισμό.

Τον εκτιμούμε βαθιά γιατί ταυτόχρονα είναι πάντα νέος, είναι ένας επαναστάτης που δεν γερνά ποτέ!

Ο Γ. Μότσιος δώρισε στην Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ τα δύο τελευταία του βιβλία
Ο Γ. Μότσιος δώρισε στην Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ τα δύο τελευταία του βιβλία