Στεκόμαστε δίπλα σε όσους/-ες δεν έχουν φωνή

Τα τελευταία εικοσιτετράωρα παρατηρούμε να διεξάγεται από την πλευρά του ΚΙΝΑΛ μια επιχείρηση στοχοποίησης σε βάρος τρανς γυναίκας, εξαιτίας της σύντομης τοποθέτησής της στο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, στο οποίο μετείχε ως παρατηρήτρια.

Η Α.Π. αναφέρθηκε στην απουσία της αείμνηστης Φώφης Γεννηματά από τη Βουλή κατά την ψήφιση των νόμων για την επέκταση του συμφώνου συμβίωσης στα ομόφυλα ζευγάρια και την αναγνώριση της ταυτότητας φύλου.

Αναφέρθηκε επίσης στις επιχειρήσεις-σκούπα σε βάρος τρανς σεξεργατριών κατά τη δεκαετία του ‘80, τις οποίες χαρακτήρισε φασιστικές πρακτικές.

Το γραφείο τύπου του ΚΙΝΑΛ, σκόπιμα διαστρέβλωσε τις δηλώσεις της τρανς ακτιβίστριας, αφήνοντας να εννοηθεί πως ο χαρακτηρισμός «φασίστες» απευθυνόταν στην Φ. Γεννηματά, ενώ η ίδια έσπευσε να απολογηθεί προκειμένου να επιλυθεί η παρεξήγηση.

Μια δύναμη σαν το ΚΙΝΑΛ που θέλει να ονομάζεται προοδευτική, αντί να βάζει στο στόχαστρο ευάλωτα άτομα, θα πρέπει να δρα τουλάχιστον απολογητικά σε σχέση με το παρελθόν του, είτε αυτό αφορά τις «σκούπες αρετής» της δεκαετίας του ‘80, είτε τον Νόμο 2735/1999 που ωθεί τα άτομα που εργάζονται στο σεξ σε καθεστώς ημιπαρανομίας, είτε μεθοδευμένη επιχείρηση διαπόμπευσης οροθετικών γυναικών το 2012 από τους δύο υπουργούς του ΠΑΣΟΚ, ο ένας από τους οποίους  παραμένει σήμερα στο ΚΙΝΑΛ.

Συγχρόνως, ορισμένα ειδησεογραφικά site χλευάζουν την ίδια για την ορθογραφία της, παραβλεποντας το γεγονός ότι δεν της επιτράπηκε καν να τελειώσει το σχολείο καθώς δεχόταν καθημερινά κακοποίηση, που έφτασε ως και σε απόπειρα ανθρωποκτονίας εξαιτίας της ταυτότητας φύλου της.

Η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ θα συνεχίσει να αγωνίζεται για να ξαναβρούν τη φωνή τους όλοι εκείνοι που τους την έχουν στερήσει.