Περιοδεία ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ και Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ στην Εύβοια

Ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ επέλεξε να ξεκινήσει από την πολύπαθη Εύβοια την εξώστρεφη δράση επαφής με την κοινωνία, στα πλαίσια του 3ου Συνεδρίου του. Έτσι την προηγούμενη εβδομάδα, κλιμάκια του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και της νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ επισκέφθηκαν τα χωριά που επλήγησαν από τις καταστροφικές πυρκαγιές του Αυγούστου. Βρεθήκαμε   στην Ιστιαία, την Αιδηψό, την Λίμνη, τις Ροβιές, τα Βασιλικά, τον Ταξιάρχη, τις Γούβες, το Αχλάδι προκειμένου να ακούσουμε και να αφουγκραστούμε τους προβληματισμούς των ανθρώπων που ζουν, εργάζονται και δημιουργούν εκεί. Πραγματοποιήσαμε συναντήσεις με τοπικούς φορείς, εμπορικούς συλλόγους, εργαζομένους σε συνεταιρισμούς και συνομιλήσαμε με τους πολίτες. Η περιοδεία ολοκληρώθηκε με την ομιλία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Αλέξη Τσίπρα στο κατάμεστο από κόσμο κλειστό γήπεδο της Χαλκίδας.

Η Εύβοια βίωσε με τον χειρότερο τρόπο την εγκατάλειψη και την εγκληματική απραξία της κυβέρνησης. Τόσο στις πλημμύρες του 2020 που κόστισαν την ζωή 8 ανθρώπων όσο και στις καταστροφικές πυρκαγιές του 2021 που χάθηκε ο φυσικός πλούτος του νησιού, αλλά και ξανά στις νέες πλημμύρες που προέκυψαν από την αδιαφορία για την θωράκιση των περιοχών. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν έχει αφιερώσει ούτε μισή ώρα για να βρεθεί στο πλάι των ανθρώπων της Εύβοιας.

Αντίθετα, ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ και ο ίδιος ο πρόεδρος με την διαρκή παρουσία τους στην περιοχή και παράλληλα την αντιπολιτευτική δουλειά πιέζουν την κυβέρνηση να προχωρήσει στα αναγκαία μέτρα για την βελτίωση των συνθηκών και την επούλωση των πληγών της καταστροφικής πυρκαγιάς. Σε αυτήν την κατεύθυνση συνέβαλε και συνεχίζει να συμβάλει η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ που βρέθηκε στην Εύβοια τόσο το 2020 και βοήθησε τους κατοίκους  να αντιμετωπίσουν τις υλικές ζημιές που προκάλεσε η πλημμύρα, όσο και πρόσφατα που πραγματοποίησε δράση αλληλεγγύης στις πυρόπληκτες περιοχές.