Πανευρωπαϊκό χρυσό στην ανεργία των νέων

Βρισκόμαστε ακόμα στο πρώτο δεκαήμερο του 2022 και η κυβέρνηση εξασφάλισε στη χώρα μας ακόμα μία πρωτιά. Αυτή τη φορά η πρωτιά αφορά την ανεργία των νέων, καθώς η χώρα μας βρίσκεται για άλλη μια φόρα στην πρώτη θέση της Ευρώπης.

Πιο συγκεκριμένα σύμφωνα με τα στοιχεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για το μήνα Νοέμβριο, το σχετικό ποσοστό διαμορφώθηκε για τη χώρα μας στο 39,1%, γεγονός που σημαίνει ότι κάτι παραπάνω από ένας στους τρεις νέους δεν έχει δουλειά.

Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας πιστή στο νεοφιλελεύθερο και στρατηγικό της σχέδιο για την όξυνση των κοινωνικών ανισοτήτων, επενδύει ακόμα μια φορά στην προστασία της ελίτ που εκπροσωπεί αφήνοντας τον κόσμο της εργασίας, και δη τη νέα γενιά, έρμαιο στις επιλογές της εργοδοσίας.

Με την πανδημία να καλπάζει και τα νέα μέτρα της κυβέρνησης να εμποδίζουν την επαγγελματική δραστηριοποίηση των νέων, η στήριξη στους τελευταίους είναι ανύπαρκτη. Το κύμα της ακρίβειας συνεχίζει να σαρώνει την κοινωνία, καθιστώντας την νέα γενιά ανίκανη να σχεδιάσει το άμεσο μέλλον της με σταθερότητα.

Η νεολαία ΣΥΡΙΖΑ απαιτεί:

  • Αύξηση του μισθού στα 800 € και μείωση του χρόνου εργασίας στις 35 ώρες την εβδομάδα.
  • Κατάργηση του αντεργατικού νόμου Χατζηδάκη.
  • Την άμεση στήριξη των εργαζόμενων και των επιχειρήσεων μου βάλλονται από την πανδημία.
  • Αναβάθμιση του ΟΑΕΔ με εξειδικευμένα προγράμματα για την καταπολέμηση της ανεργίας των νέων.
  • Σχέδιο για την επιστροφή των νέων επιστημόνων στη χώρα με στόχο την μείωση του αριθμού αυτών που μεταναστεύουν.