Η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ και ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ στο 5ο Φόρουμ των Προοδευτικών Δυνάμεων της Ευρώπης

Ολοκληρώθηκε την Κυριακή 28/11 το 5ο Φόρουμ των Προοδευτικών Δυνάμεων της Ευρώπης, το οποίο πραγματοποιήθηκε διά ζώσης στις Βρυξέλλες, με την συμμετοχή αντιπροσωπειών κομμάτων και νεολαιών της Ευρωπαϊκής Αριστεράς, των Ευρωπαίων Πρασίνων και των Ευρωπαίων Σοσιαλδημοκρατών. Το διήμερο του φόρουμ, προηγήθηκαν διαδικτυακές συζητήσεις για όλα τα θέματα που ταλανίζουν τους λαούς της Ευρώπης και απασχολούν τον προοδευτικό κόσμο σε κάθε γωνιά της, όπως η προσφυγική κρίση και η άνοδος της ακροδεξιάς, η αντιμετώπιση των συνεπειών της πανδημίας, η εργασιακή επισφάλεια.

Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ και ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία συμμετείχαμε στις διαδικασίες του Φόρουμ, όπως συμβαίνει κάθε χρόνο, από την πρώτη στιγμή ίδρυσής του, ανταλλάξαμε ιδέες και απόψεις για τον προσανατολισμό και τις πολιτικές κατευθύνσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης μακριά από το νεοφιλελεύθερο μονόδρομο, για την ενίσχυση της δημόσιας υγείας, της δημοκρατίας, της κοινωνικής δικαιοσύνης, της ορατότητας και της αλληλεγγύης, για την προστασία της εργασίας, του περιβάλλοντος και ευρύτερα των κοινωνικών δικαιωμάτων και ελευθεριών. Βρισκόμαστε σε θέσεις μάχης για την υπεράσπιση όλων των παραπάνω, από κοινού με τους συντρόφους και τις συντρόφισσές μας σε όλη την Ευρώπη. Συμμετείχαμε τέλος στην ετήσια συνέλευση των νεολαιών των κομμάτων που συμμετέχουν στο φόρουμ, όπου καταθέσαμε την πρότασή μας για την στενή μας συνεργασία στους τομείς των δικαιωμάτων, της υγείας και της αντιμετώπισης της κλιματικής κρίσης, και προγραμματίσαμε τις από κοινού δράσεις του επόμενου διαστήματος.