Η κυβέρνηση Μητσοτάκη εγκληματεί πάλι σε βάρος προσφύγων και μεταναστών και εκθέτει τη χώρα διεθνώς

Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ

Ακόμα ένα περιστατικό ακραίας βίας που, κατά τύχη, ήρθε στη δημοσιότητα, εν μέσω απειλών και εκφοβισμού του καταγγέλλοντος, έρχεται να καταδείξει την απάνθρωπη και εγκληματική πολιτική της Κυβέρνησης Μητσοτάκη στο προσφυγικό.

Η αυταρχική συμπεριφορά των οργάνων της «Τάξης» απέναντι στους αδύναμους και τους κατατρεγμένους δεν πηγάζει από υπερβάλλοντα ζήλο για το λειτούργημα, ούτε από κάποιο ανώτερο «πατριωτικό ένστικτο», αλλά προκύπτει από το επικίνδυνο δόγμα «Η ΝΔ μας έλυσε τα χέρια». Το να ξυλοκοπείς, να ληστεύεις και να εκμεταλλεύεσαι ανθρώπους οι οποίοι περνούν τα πάνδεινα για να επιβιώσουν και να αναζητήσουν ένα αξιοπρεπές μέλλον δε σε κάνει άξιο πατριώτη, αλλά αποκτηνωμένο βραχίονα μιας χρεοκοπημένης εξουσίας η οποία, «καμία άξια υπηρεσία δεν προσφέρει στην πατρίδα». Η κυβέρνηση οφείλει να υιοθετήσει ορθές πρακτικές με σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, να συμμορφωθεί με τις διεθνείς συνθήκες, να οργανώσει και να επιταχύνει τη διαδικασία απόδοσης ασύλου, όπως προβλέπεται, να χρησιμοποιήσει τα διαθέσιμα κονδύλια για να καταργήσει τις απάνθρωπες κλειστές φυλακές και να κατασκευάσει βιώσιμες ανοιχτές δομές φιλοξενίας, αντί να μοιράζει χρήματα σε φίλιες επιχειρηματικές τσέπες.

Είναι καιρός να ξεκινήσει αντιμετωπίζει όλους τους ανθρώπους με τον σεβασμό που τους αρμόζει. Απαιτούμε το συγκεκριμένο απεχθές συμβάν να διαλευκανθεί μέχρι τέλους και να σταματήσει, άμεσα, κάθε προσπάθεια βίαιων και παράνομων επαναπροωθήσεων. Ας διαλέξουν κάποια στιγμή, όλοι πλευρά. Εμείς επιλέγουμε να είμαστε με τους ανθρώπους.

* Δείτε εδώ το δημοσίευμα των NY Times, με την καταγγελία του Ευρωπαίου Διερμηνέα για τον ξυλοδαρμό και τη βίαιη επαναπροώθησή του στην Τουρκία:  https://www.nytimes.com/2021/12/01/world/europe/greece-migrants-interpreter-expelled.html?smid=tw-share