Επίσκεψη Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ και ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ στην προσφυγική δομή του Ελαιώνα

Αντιπροσωπεία της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ και του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ βρέθηκαν σήμερα στην δομή φιλοξενίας προσφύγων του Ελαιώνα. Η συγκεκριμένη δομή βρίσκεται στο στόχαστρο της διοίκησης του Δήμου Αθηναίων, καθώς ανακοίνωσε αιφνιδιαστικά την πρόθεσή του να την καταργήσει.

Το κλείσιμο της προσφυγικής δομής του Ελαιώνα σηματοδοτεί και την εχθρική πολιτική της διοίκησης Μπακογιάννη, καθώς αφήνει αναπάντητο το ερώτημα τι θα γίνουν και πού θα πάνε αυτοί οι άνθρωποι. Η πρόθεση του δήμου Αθηναίων να καταργήσει αυτή τη δομή έρχεται ως συνέχεια της γενικότερης απουσίας ουσιαστικής μέριμνας από την ίδια τη Πολιτεία, προκειμένου οι πρόσφυγες να έχουν πρόσβαση σε αξιοπρεπή στέγαση, αλλά και να ενταχθούν στο κοινωνικό σύνολο.

Η απουσία πολιτικής βούλησης από την κυβέρνηση για την επίλυση των προβλημάτων υπερπληθυσμού και η υποστελέχωση της δομής του Ελαιώνα, έχει οδηγήσει στη συσσώρευση προβλημάτων που επιβαρύνουν τις συνθήκες διαβίωσης,  παρά τις σημαντικές προσπάθειες των εργαζομένων για να παρέχουν αξιοπρεπείς υπηρεσίες. Για την Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ το προσφυγικό είναι ένας θεμελιώδης τομέας άσκησης πολιτικής, στον οποίο πρώτο μέλημα πρέπει να είναι η υπεράσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και οι αρχές της αλληλεγγύης και της ισότητας όλων των ανθρώπων.

Οι μεθοδεύσεις δήμου και κυβέρνησης δεν θα μείνουν αναπάντητες! Μαζί με τους πρόσφυγες και τις προσφύγισσες θα αγωνιστούμε για αξιοπρεπείς συνθήκες διαβίωσης.