Δικαιοσύνη για τη Zackie-Oh

Φέτος συμπληρώνονται τρία χρόνια από τη δολοφονία του Ζακ Κωστόπουλου/ Zackie Oh, γεγονός που αποτέλεσε μια ακραία εκδήλωση βίας και ρατσιστικής βαρβαρότητας. Το άγριο λιντσάρισμα που είχε ως κατάληξη τον θάνατο του Ζακ/ Zackie Oh, έγινε μπροστά στα μάτια μιας ολόκληρης κοινωνίας στο κέντρο της Αθήνας.

 

Ο Ζακ ήταν περήφανο μέλος της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας, οροθετικός, genderqueer, drag queen, αντιφασίστας και μαχητής των ανθρωπίνων δικαιωμάτων! Δεν τον σκότωσαν, όμως, μόνο αυτοί που τον χτυπούσαν, αλλά και όλοι εκείνοι που απλώς κοιτούσαν έναν άνθρωπο να δολοφονείται στην Ομόνοια μέρα μεσημέρι.

 

Τρία χρόνια μετά δεν έχει αποδοθεί ακόμα δικαιοσύνη για ένα ρατσιστικό έγκλημα απέναντι σε ένα ΛΟΑΤΚΙ+ άτομο που δολοφονήθηκε! Απαιτούμε και ζητάμε δικαιοσύνη για την Zackie Oh! Για να μπορούμε να ζούμε ελεύθερα, να εκφραζόμαστε χωρίς φόβο και να ορίζουμε εμείς τα σώματά μας μακριά από τον σεξισμό, την ομοφοβία, την τρανσφοβία και την ανασφάλεια.

 

Είναι υποχρέωση όλων μας να μην στεκόμαστε απαθείς απέναντι σε τέτοια περιστατικά. Θα βρισκόμαστε πάντα δίπλα στην ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα, τα μέλη της οποίας δέχονται επιθέσεις στην καθημερινή τους ζωή, αλλά και σε κάθε άλλη ευάλωτη κοινωνική ομάδα. Μέχρι να ζήσουμε σε μια κοινωνία που δεν θα είναι θεατής όταν διαπράττεται μπροστά της ένα έγκλημα. Να μη συνηθίσουμε το «τέρας»!

 

Η οργή μας για το ειδεχθές έγκλημα της δολοφονίας ξεχειλίζει. Δικαιοσύνη για τη Zackie Oh!

 

Τρίτη 21 Σεπτεμβρίου

Αθήνα| 18:00 | Γλάδστωνος

Θεσσαλονίκη | 18.30 | Άγαλμα Βενιζέλου

Ηράκλειο | 18.00 | Λιοντάρια