Απόφαση 2ης Συνόδου του Κεντρικού Συμβουλίου της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ

Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ

Συγκυρία

Την τελευταία εβδομάδα έχει καταγραφεί μία ραγδαία αύξηση κρουσμάτων covid-19. Είναι δεδομένο ότι είμαστε στην αρχή ενός νέου κύματος έξαρσης της πανδημίας. Με την κυβέρνηση να δείχνει ότι έχει αφήσει στην τύχη την πορεία του εμβολιαστικού προγράμματος, με αποσπασματικές και αναποτελεσματικές ενέργειες, με το ΕΣΥ να είναι στην ίδια κατάσταση εδώ και μήνες, είναι σαφές ότι είναι αυτή που φέρει την κύρια ευθύνη. Για μία ακόμα φορά, δείχνει να αρνείται την πραγματικότητα και τις ευθύνες της και προσπαθεί εκ νέου να βρει τους νέους υπεύθυνους. Στα πρώτα κύματα ήταν οι νέοι, που στοχοποιούνταν ως ανεύθυνοι και υπεύθυνοι για την εξάπλωση του ιού. Σε αυτό το κύμα είναι οι ανεμβολίαστοι. Πράγματι οι ανεμβολίαστοι πολίτες  κινδυνεύουν περισσότερο, αποτελούν το μεγαλύτερο ποσοστό εισαγωγών στις ΜΕΘ και νοσούν σε πολύ μεγαλύτερα ποσοστά σε σχέση με τους εμβολιασένους πολίτες. Αλλά η πανδημία δεν αφορά μόνο αυτούς. Παρά τις δηλώσεις του κ. Μητσοτάκη όλο το προηγούμενο διάστημα, δεν έχουμε ξεμπερδέψει με την πανδημία. Η κυβέρνηση καλείται να απαντήσει γιατί λοιπόν μετά από δύο χρόνια δεν έχει κάνει το παραμικρό για να στηριχθούν τα δημόσια νοσοκομεία, να αυξηθούν οι ΜΕΘ, που στη Βόρεια Ελλάδα είναι σε οριακό επίπεδο πλέον, να προσληφθεί υγειονομικό προσωπικό. Για την κυβέρνηση η υγεία και η επιβίωση των πολιτών είναι πολιτέλεια, το λένε και στις δηλώσεις τους κυβερνητικά στελέχη, οι εικόνες κατάρρευσης των γιατρών στις εφημερίες τους δεν φαίνεται να τους συγκινούν. Η δική μας απάντηση και θέση είναι πάντα στο πλάι της επιστημονικής κοινότητας. Με το βασικό όπλο που μας έχει προσφέρει η επιστήμη, το εμβόλιο, το οποίο όμως δεν είναι το μοναδικό. Πρέπει άμεσα να προχωρήσει η ενίσχυση των υποδομών και των υγειονομικών, η εφαρμογή των νέων θεραπειών αντισωμάτων. Καλούμε όλους και όλες, τους νέους και τις νέες, να εμβολιαστούν, να εμπιστευθούν την επιστημονική κοινότητα, ακόμα και αν έχουν ενδοιασμούς ή είναι σκεπτικοί απέναντι στις κυβερνητικές παλινωδίες στη διαχείριση της πανδημίας. Ο εμβολιασμός είναι πρώτιστα μία πράξη κοινωνικής ευθύνης και αλληλεγγύης. Και για αυτό πρέπει να επιστρατευτεί η πειθώ, όχι ο εξαναγκασμός ούτε οι εκβιασμοί. Ο κοινωνικός αυτοματισμός και ο διχασμός που προωθεί η κυβέρνηση, η εκδικητική αντιμετώπιση των ανεμβολίαστων με δηλώσεις στελέχων της «μη σώσουν και εμβολιαστούν» δεν μπορεί να γίνει αποδεκτός. Από την άλλη ωστόσο χρειάζεται να αναμετρηθούμε και με ένα τμήμα αντιεμβολιαστών, μικρό που δεν αφορά ωστόσο το σύνολο, με ακροδεξιές καταβολές και θεωρίες, που επενδύει στον αντιεπιστημονικό και αντιεμβολιαστικό λόγο και στις θεωρίες συνομωσίες. Η ακροδεξιά προσπαθεί να σηκώσει κεφάλι, πατώντας πάνω στους ενδοιασμούς των πολιτών, και δυστυχώς τμήματα της εκκλησίας δείχνουν να τους κλείνουν το μάτι.

Το τελευταίο διάστημα επίσης, γίναμε μάρτυρες δύο θανάτων εργαζομένων εν ώρα εργασίας, δυο εργατικών ατυχημάτων που απασχόλησαν έντονα τη δημοσιότητα, αν και σίγουρα δεν είναι τα μόνα. Ο θάνατος του εργαζομένου ταχυδιανομέα στη θεσσαλονίκη και του εργαζομένου στις προβλήτες της COSCO. Οι θάνατοι αποδεικνύουν για μία ακόμα φορά τη βασική αντίθεση στον καπιταλισμό, τη βασική σύγκρουση μεταξύ κεφαλαίου και εργασίας. Μπροστά στα συμφέροντα των μεγάλων εταιρειών και εργοδοτών, οι ζωές των εργαζομένων μπαίνουν σε δεύτερη μοίρα. Σε ένα συνεχόμενο πλαίσιο υποβάθμισης της εργασίας, αποδιοργάνωσης και ελαστικοποίησης των σχέσεων και όρων έργασιας, οι εργαζόμενοι αυτοί αποτελούν χαρακτηριστικά παραδείγματα. Ο ένας, αμοιβόμενος με τίτλο κτήσης ως ελέυθερο επαγγελματίας, ο άλλος εργαζόμενος στη COSCO μεσω εργολαβιών, δουλεύοντας σε «κοντρα βάρδιες» χωρίς επαρκή ξεκούραση. Και εδώ έρχονται να φανούν οι ευθύνες τις κυβέρνησης. Είναι αυτή που έχει αποδιοργανώσει τις ελεγκτικές υπηρεσίες του ΣΕΠΕ, και είναι υπεύθυνη για τους ελλειπείς ελέγχους. Είναι αυτή που κατήργησε την συνυπευθυνότητα εργολάβου και μητρικής εταιρείας, ρύθμιση που είχε νομοθετήσει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και μπλόκαρε την ένταξη των εργαζομένων της COSCO στα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα. Είναι αυτή που στο νομοσχέδιο χατζηδάκη νομοθέτησε με τον πλέον επίσημο τρόπο τη δυνατότητα απασχόλησης ταχυδιανομέων με σχέσεις ελεύθερου επαγγελματία, και πανηγύριζε για αυτό. Αλλά, τα εργατικά ατυχήματα αυτά φανερώνουν την πικρή και σκλήρη αλήθεια. Η οικόγενεια του ταχυδιανομέα, δεν δικαιούται αποζημείωσης, διότι δεν θεωρείται εργατικό ατύχημα. Τα μέτρα ασφαλείας στις προβλήτες της COSCO ήταν ανεπαρκή, διότι δεν θωρείται η εργασία εκεί βαρέα και ανθυγιεινή, η ίδια η COSCO δεν φέρει καμία ευθύνη, καθώς στη μέση μπαίνει ο εργολάβος. Η δική μας απάντηση είναι ο συνεχής αγώνας για την προάσπιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων, για αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας και αυξήσεις στους μισθούς. Για την ενεργοποίηση του ΣΕΠΕ και την θέσπιση ενός πλαισίου προστασίας της εργασίας. Ο αγώνας αυτός είναι διμέτωπος, απέναντι στις μεγάλες επιχειρήσεις και την εργοδοσία και απέναντι στην κυβέρνηση της ΝΔ, που υπηρετεί πιστά το σχέδιο και τα συμφέροντα του ΣΕΒ. Σε αυτόν το αγώνα είμαστε μαζί με τους εκατοντάδες εργαζομένους που αντιστέκονται, στις μαζικές απεργίες στην e-food και την COSCO, με την κοινωνική πλειοψηφία και τους χιλιάδες πολίτες που συμπαραστέκονται στον αγώνα αυτό. Όλοι μαζί μπορούμε να νικήσουμε. Και ήδη οι απεργίες αυτές κέρδισαν. Κέρδισαν την πρόσληψη του συνόλου των ταχυδιανομέων στην e-food με μισθωτή σύμβαση αορίστου χρόνου, κέρρδισαν την ικανοποίηση από την COSCO της πλειοψηφίας των αιτημάτων των εργαζομενων στις προβλήτες της. Αλλά η μάχη είναι συνεχής και αδιάκοπη και θα τη δώσουμε όλο το επόεμνο διάστημα, μαζί με τα σωματεία, στις απεργείες και κινητοποιήσεις που έχουν προκηρυχθεί.

Με την κλιματική κρίση να αποτελεί πλέον απειλή συνολικά για την ανθρωπότητα αλλά και με τις συνέπειες αυτής σε πολλές χώρες της Ευρώπης, με καταστροφικές πυρκαγιές και πλημμύρες, θα πρέπει η μάχη για την προστασία του περιβάλλοντος και την αποτροπή της κλιματικής κρίσης να είναι διαρκής. Η προστασία των δασών, η διαχείριση των απορριμάτων, η διαχείριση πλουτοπαραγωγικών πηγών στην κατεύθυνση της δικαιοσύνης και της υπηρέτησης του κοινωνικού συμφέροντος αποτελούν βασικές προτεραιότητες της Οργάνωσής μας. Κυρίαρχο ζήτημα αποτελεί η διαχείριση των απορριμάτων σε πολλές περιοχές της χώρας. Πλέον πρόσφατο παράδειγμα είναι αυτό της περιοχής του Σχιστού Κερατσινίου στον Πειραιά. ΝΔ και Περιφέρεια Αττικής επιδιώκουν να δημιουργήσουν μονάδα επεξεργασίας απορριμάτων στο Σχιστό Κερατσινίου αδιαφορώντας για το περιβαλλοντικό κόστος. Για ακόμη μια φορά, περιοχές όπως το Κερατσίνι και η Δραπετσώνα αναλαμβάνουν το βάρος της διαχείρισης απορριμάτων με αποτέλεσμα να υποβαθμίζονται περισσότερο ήδη περιβαλλοντικά επιβαρυμένες περιοχές. Η οργάνωσή μας καλείται το επόμενο διάστημα να παρέμβει στο Σχιστό, σε συνεργασία με τον Δήμο, το κόμμα μας, τους φορείς και τα κινήματα της περιοχής, ώστε να αποτρέψει τα σχέδια της κυβέρνησης και της περιφέρειας, με βασική μας αιχμή τον καταμερισμό της ευθύνης για τα απορρίματα σε κάθε Δήμο και όχι υπερσυγκέντρωση σε περιβαλλοντικά ζημιογόνες εγκαταστάσεις όπως η Φυλή και το Σχιστό.

Στον τομέα της καταστολής και της αστυνομικής βίας, ένα ακόμα περιστατικό αστυνομικής βίας και απόλυτης αυθαιρεσίας, επιβεβαιώνει αυτό που ξέρουμε ήδη. Ότι η ΕΛΑΣ πρέπει άμεσα να αναδιοργανωθεί, να εκδημοκρατιστούν οι δομές της και να αναμορφωθεί το εκπαιδευτικό πρόγραμμα των εκπαιδευτικών. Αυτή την φορά ένας 18χρόνος (και όχι 20χρονος όπως τον παρουσίαζαν τα ΜΜΕ) συμπολίτης μας, δολοφονήθηκε από δυνάμεις της αστυνομίας το Σάββατο 23/10  στο Πέραμα. Οι αστυνομικοί που καταδίωκαν τον νεαρό άνδρα και αλλά άτομα  είχαν, όπως αποδείχθηκε , σαφείς εντολές να παύσουν την καταδίωξη και να μην προβούν σε πυροβολισμούς εναντίον τους. Έπραξαν όμως απολύτως αυθαίρετα, ως αυτόκλητοι τιμωροί , αντίθετα από τις εντολές των ιεραρχικά προϊσταμένων  τους και με τις ευλογίες της ΝΔ και των υπουργών της, οι οποίοι τους συμπαραστέκονται μέχρι και σήμερα, συμεπριφερόμενοι αντιθεσμικά, προκαλώντας το κοινό περί δικαίου αίσθημα. Η δημόσια επιδοκιμασία της δράσης τους από την πλευρά της κυβέρνησης λειτουργεί ως θεσμικός ρατσισμός σε βάρος των υποτελών, και ταυτόχρονα σαν φιλικό χτύπημα στην πλάτη σε κάθε επίδοξο μιμητή της συμπεριφοράς αυτής και καλλιεργεί αίσθημα ατιμωρησίας και επικρότησης της αυθαιρεσίας σε βάρος των δικαιωμάτων των πολιτών.   Αντιμετωπίζοντας σήμερα την κατηγορία της ανθρωποκτονίας  από πρόθεση με ενδεχόμενο δόλο, οι δολοφόνοι του Νίκου Σαμπάνη, θα πρέπει να απολογηθούν  για τις πράξεις  τους και να λογοδοτήσουν στην κοινωνία. Αντ’ αυτού επιχείρησαν να πείσουν εκ των υστέρων ότι δήθεν βρέθηκε σε κίνδυνο η ζωή τους,  με σκοπό να δικαιολογήσουν το γιατί άδειασαν κυριολεκτικά τα όπλα τους πάνω στον 18χρόνο και με 38 σφαίρες αφαίρεσαν την ζωή του, ενώ είχαν εντολές να εγκαταλείψουν την καταδίωξη του υπόπτου οχήματος. Δυστυχώς για αυτούς, ευτυχώς για την κοινωνία και τη δημοκρατία, τους διέψευσαν αμέσως τα ηχητικά ντοκουμέντα επικοινωνίας τους με το κέντρο επιχειρήσεων. Απέναντι στον κοινωνικό κανιβαλισμό που διακινείται στα ΜΜΕ, και στα νεοφασιστικής κοπής επιχειρήματα που εστιάζουν μόνο στο γεγονός ότι το θύμα ήταν Ρομά, εμείς δεν πρέπει να ενδιαφερόμαστε για την πράξη ή όχι του θύματος που προηγήθηκε της εκτέλεσής του. Καμία ζωή δεν αξίζει όσο ένα κλεμμένο αυτοκίνητο.  Αυτό που πρέπει να αποζητά η Αριστερά και η κοινωνία είναι ο σεβασμός στο κράτος δικαίου, η ισότητα απέναντι στο νόμο και η πάταξη της αστυνομικής αυθαιρεσίας ως αδιαπραγμάτευτες θεμελιώδεις αρχές της δημοκρατικής πολιτείας. Γι’ αυτό και η δίωξη του εγκλήματος γίνεται με βάση το νόμο και όχι με όρους far west.  Η απονομή δικαιοσύνης σε ένα δημοκρατικό κράτος δεν πραγματώνεται μέσω του μίσους, της παράβασης καθήκοντος και ακραίας βίας στο βαθμό της αφαίρεσης της ζωής άοπλων πολιτών. Τέτοιες πρακτικές είναι επικίνδυνες για τη δημοκρατία και την ίδια την ασφάλεια των πολιτών. Η οργάνωση μας έχει ήδη ανοίξει τον διάλογο με την κοινωνία, για τον άμεσο εκδημοκρατισμό της αστυνομίας και των σωμάτων ασφαλείας , και την άμεση αναμόρφωση της εκπαίδευσης των αστυνομικών. Είμαστε απέναντι στις προσλήψεις ειδικών φρουρών χωρίς ουσιαστική εκπαίδευση και αναφανδόν υπέρ της αναδιοργάνωσης του προγράμματος σπουδών στις σχολές της αστυνομίας με έμφαση στα μαθήματα κοινωνικών και νομικών σπουδών.

Ακόμα ένα θύμα προστέθηκε στον κατάλογο των γυναικοκτονιών για το 2021, αυτή τη φορά της Νεκταρίας από την Κρήτη. Οι γυναικοκτονίες, ως η έσχατη έκφανση της έμφυλης καταπίεσης, δεν αποτελούν δυστυχώς μόνο σύγχρονο φαινόμενο, αλλά αντίθετα μία πραγματικότητα του κυρίαρχου πατριαρχικού μοντέλου κοινωνικής αναπαραγωγής με πάρα πολλά θύματα. Τα θύματα αποτελούν στην πλειοψηφία τους γυναίκες και θηλυκότητες καταπιεσμένες, που προσπαθούν να  απεμπλακούν από τα δεσμά των συντρόφων τους και εν τέλει υφίστανται τις συνέπειες της προσπάθειας να σηκώσουν κεφάλι απέναντι στους δυνάστες τους που τις θέλουν ιδιοκτησία τους και ανίκανες να τους αμφισβητήσουν. Η έμφυλη καταπίεση έχει ωστόσο τόσο βαθιές ρίζες στην ελληνική, βαθιά σεξιστική και συντηρητική, κοινωνία, που κατά κόρον οι ευθύνες αποδίδονται στο δημόσιο λόγο στο θύμα και όχι στον θύτη, καθώς τούτο εξυπηρετεί την διαιώνιση της κυριαρχίας του προτύπου του μάτσο λευκού άνδρα σε βάρος των γυναικών και των θηλυκοτήτων, και της αναπαραγωγής ενός μοντέλου που δεν αμφισβητεί την εξουσία του. Είναι χρέος μας να αμφισβητήσουμε στην πράξη και να σπάσουμε αυτά τα σεξιστικά πρότυπα. Να θυμηθούμε ότι ποτέ κανείς δεν φταίει για την βία που υφίσταται, και οι μόνοι που πρέπει να λογοδοτούν είναι οι θύτες. Να αγωνιστούμε ώστε να μην χρειάζεται οι κακοποιημένες γυναίκες και τα άτομα που υφίστανται σεξιστική βία, να αποδεικνύουν ότι δεν κάτι έκαναν κάτι λάθος για να «αξίζουν» αυτό που τους συνέβη. Ταυτόχρονα η νομική κατοχύρωση του όρου «γυναικοκτονία» αποτελεί ένα από τα πιο επίκαιρα αιτήματα, ειδικά όταν πολλοί αρνούνται να το πουν με το όνομά του, ώστε να θεωρείται επιβαρυντική περίσταση η ανθρωποκτονία όταν διαπράττεται από άτομο που τελεί σε σχέση συζυγική, συντροφική κοκ με το θύμα, αλλά και για λόγους εναρμόνισης της κοινωνικής με τη νομική πραγματικότητα. Κόντρα σε αυτούς που αναπαράγουν τον σεξισμό και την πατριαρχία, θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για την καταπολέμηση τέτοιων φαινομένων και την ανατροπή των έμφυλων διακρίσεων. Θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για την υλοποίηση προγραμμάτων στην κοινότητα και τα σχολεία για την καταπολέμηση της έμφυλης βίας και ενός πραγματικά προστατευτικού θεσμικού πλαισίου για τα θύματα.

Απολογισμός 2ου Συνεδρίου

Το 2ο συνέδριο της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ ολοκληρώθηκε με επιτυχία. Η οργάνωση μας μάλιστα κατάφερε να είναι μία από τις λίγες οργανώσεις της Αριστεράς που κατόρθωσε να πραγματοποιήσει μια κεντρική και σημαντική της διαδικασία τόσο με δια ζώσης όσο και ηλεκτρονική συμμετοχή. Η επιλογή αυτή ήταν επιβεβλημένη προκειμένου να εξασφαλιστεί ότι κανένας σύνεδρος δεν θα αποκλειστεί από τη διαδικασία και τις ψηφοφορίες λόγω των υγειονομικών περιορισμών. Αξίζει να σημειωθεί ωστόσο ότι η μεγάλη πλειοψηφία των συνέδρων, πάνω από το 80%, ήρθε στην Αθήνα και συμμετείχε στη διαδικασία δια ζώσης, γεγονός που συνέβαλε στην αμεσότερη επικοινωνία, στη διάδραση των μελών της οργάνωσης και εν τέλει στο αναπτυχθεί ζωντανός και παραγωγικός διάλογος μέσα από τις τοποθετήσεις. Ορισμένες επισημάνσεις σχετικά με το συνέδριο:

Η συντιπτική πλειοψηφία των ΟΜ συμμετείχαν δια των αντιπροσώπων τους στο συνέδριο, γεγονός που αποδεικνύει ότι παρά το σφιχτό χρονοδιάγραμμα, τα προβλήματα που είχαν δημιουργθεί λόγω της πανδημίας στη λειουργία των οργανώσεων της περιφέρειας και την αδράνεια ορισμένων οργανώσεων, ο προσυνεδριακός διάλογος έδρασε προωθητικά για την ανασυγκρότηση των ΟΜ, την ανάπτυξη πολιτικού διαλόγου εντός των διαδικασιών τους και την ενεργοποίηση των μελών. Πρέπει να σημειωθει ωστόσο, ότι δεν καταφέραμε να εμπλέξουμε το σύνολο των μελών και ότι δεν κατορθώσαμε να λειτουργήσουμε με την εξωστρέφεια που είχαμε θέσει ως στόχο σε όλη την πορεία προς το συνέδριο. Σημαντικό είναι επίσης ότι στην πορεία προς το συνέδριο δημιουργήθηκαν πέντε νέες οργανώσεις.

Το τετραήμερο της συνεδριακής διαδικασίες δόθηκε η δυνατότητα στα μέλη της οργάνωσης -για τα περισσότερα μέλη ήταν το πρώτο τους συνέδριο- να γνωριστούν και να ακούσουν τις τοποθετήσεις συντρόφων από όλη την χώρα και το εξωτερικό, να μπορέσουν να αντιληφθούν έτσι το μέγεθος και την πανελλαδική διάσταση της οργάνωσής μας,  και να γίνουν δέκτες των εμπειριών και της δράσης μας σε διαφορετικές περιοχές της χώρας.

Η παρουσία του συντρόφου Προέδρου στην εναρκτήρια εκδήλωση, η δημόσια ομιλία του μαζί με την τοποθέτηση του απερχόμενου γραμματέα της οργάνωσης μας, έθεσαν μια βεντάλια διεκδικήσεων και προτάσεων για τη νέα γενιά. Οι βασικές αυτές αιχμές σε συνδυαμό με τις θέσεις και αποφάσεις του συνεδρίου μας πρέπει να αποτελέσουν την προμετωπίδα των διεκδικήσεων μας την επόμενη μέρα.

Σε επίπεδο τοποθετήσεων η πλειοψηφία έδειξε να υπερβαίνει μια απλή καταγραφή των αδυναμιών μας και των εμποδίων που μας έβαλε η πανδημία, και να βάζει ένα προωθητικό πλαίσιο πάλης και δράσης για την επόμενη μέρα. Σε πλαίσιο τοποθετήσεων καταγράφηκε ένα ευρύ πεδίο συγκλίσεων και το άγχος για μια δυναμική και συγκροτημένη παρέμβαση σε όλα τα πεδία το επόμενο διάστημα.

Η συζήτηση εντός του συνεδρίου εστίασε περισσότερο σε τεκτενώμενα που παράγονται εντός της κεντρικής πολιτικής σκηνής, γεγονός που μας θέτει ως καθήκον την επόμενη μέρα του συνεδρίου να εμβαθύνουμε την ανάλυση μας σε θεματικές και προβληματισμούς που ανοίγονται σε επίπεδο συγκυρίας, εκκινώντας από τις θέσεις που συζητήθηκαν και ψηφίστηκαν στο συνέδριο με έμφαση στο πεδίο των κοινωνικών διεργασιών. Στη δική μας αντίληψη, μια σειρά από μάχες υπερβαίνουν τον ορίζοντα της κυβέρνησης χωρίς αυτό να σημαίνει ότι η κυβέρνηση παύει να γίνεται αντιληπτή ως εργαλείο για την προώθηση ριζικών μετασχηματισμών προς όφελος της κοινωνίας, ενώ, παράλληλα, αναγνωρίζουμε ότι η ανατροπή της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας εξακολουθεί να θεωρείται το βασικό πολιτικό διακύβευμα.

Ενδεχομένως, η όλη διαδικασία των ψηφοφοριών να μην ευνόησε την εις βάθος συζήτηση επί των κειμένων, ωστόσο καταγράφηκαν λίγα σημεία διαφωνιών επί της πολιτικής απόφασης, θέσεων και αλλαγών στο καταστατικό.

Συνέδριο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ προχωρά μετά από πολλές αναβολές στο συνέδριο του στο τέλος Φεβρουαρίου. Ένα συνέδριο που είναι αναγκαίο για να συζητήσουμε τα ταυτοτικά χαρακτηριστικά και τη στρατηγική του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, να ορίσουμε το πολιτικό σχέδιο και να ιεραρχήσουμε τις μάχες του επόμενου διαστήματος, να συγκροτήσουμε ένα σχέδιο συμμαχιών που δεν θα περιορίζεται μόνο σε μια από τα πάνω άθροιση δυνάμεων, αλλά θα χτίζεται μέσα από την κοινή μας δράση σε επίπεδο κοινωνίας και επιμέρους χώρων. Τα μέλη της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ θα συμμετέχουν, μέσα από τις δικές μας διαδικασίες εκλογής συνέδρων στο συνέδριο του κόμματος, συμβάλοντας έτσι στον διάλογο που θα αναπτυχθεί και στις αποφάσεις που θα κληθεί να λάβει το συνέδριο. Είνει δεδομένο επομένως ότι στο δρόμο προς το συνέδριο οι οργανώσεις θα πρέπει να συζητήσουν για τα χαρακτηριστικά και το σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, με το άγχος βεβαίως να καταφέρουμε να θέσουμε στον πυρήνα του σχεδίου αυτού τη νέα γενιά. Στην πορεία προς το συνέδριο, ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ προχωρά σε ένα δίμηνο εξώστρεφων παρεμβάσεων και περιοδειών, που περιλαμβάνει εξορμήσεις σε όλη τη χώρα, περιφερειακές συνδιασκέψεις ανά περιφέρεια, ομιλίες του προέδρου , νέα καμπάνια εγγραφής μελών κ.α. Οι διαδικασίες εκλογής συνέδρων θα πραγματοποιηθούν από το Ιανουάριο μέχρι τα μέσα Φεβρουαρίου. Η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ, θα συμμετέχει και θα συνδράμει με τις δυνάμεις της σε όλες τις περιοδείες του κόμματος. Είναι αναγκαίο προκειμένου να μπορέσουμε ως κόμμα και νεολαία να έρθουμε σε επαφή με νέους και νέες, να τους εντάξουμε στις γραμμές μας, να καταφέρουμε να αποτελέσουν την κινητήρια δύναμη για την υλοποίηση του σχεδίου της επόμενης μέρας. Είναι ευκαιρία για την ενεργοποίηση και την εξωστρέφεια των οργανώσεων μας να καταφέρουμε να αξιοποιήσουμε και να ακολουθήσουμε το πρόγραμμα που θα ορίσει η κεντρική οργανωτική επιτροπή του συνεδρίου.