Ανοχύρωτα τα σχολεία και τα πανεπιστήμια στην κακοκαιρία

Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ

Εικόνες χάους και εγκατάλειψης φτάνουν από σχολεία και πανεπιστήμια σε περιοχές της χώρας που «χτύπησε» η κακοκαιρία «Μπάλλος». Μαθητές που βγαίνουν από τα κοντέινερ που έχουν για τάξεις πατώντας πάνω σε θρανία, φοιτητές που αδυνατούν να μπουν στην σχολή τους γιατί έχει πλημμυρίσει ή στάζει νερό μέσα στις αίθουσες την ώρα του μαθήματος. Την ίδια στιγμή, η κακοκαιρία πλήττει και πυρόπληκτες περιοχές, γεγονός που πρόκειται να δημιουργήσει μια σειρά από προβλήματα ύστερα από τις πληγές του καλοκαιριού.

Μπροστά σε όλα αυτά, η κυβέρνηση παραμένει ανέτοιμη!

Παρά τις διαβεβαιώσεις και τα μηνύματα της Πολιτικής Προστασίας ότι ο κρατικός μηχανισμός είναι σε ετοιμότητα, το «επιτελικό κράτος» Μητσοτάκη εμφανίζεται σε παράλυση. Το «επιτελικό κράτος» των αρίστων αποδείχθηκε «επιτελικό κράτος» που πνίγεται στις βροχές και χάνει σε πυρκαγιές 1.4 εκατ. στρέμματα. Και όλα αυτά σε μια κακοκαιρία, για την οποία οι ειδικοί προειδοποιούν εδώ και αρκετές μέρες!

Το μόνο που φαίνεται, λοιπόν, να ενδιαφέρει την κυβέρνηση και το υπ. Παιδείας είναι η αξιολόγηση των σχολικών μονάδων, οι εκδικητικές αγωγές κατά των εκπαιδευτικών, η σπατάλη 30 εκατ. για πανεπιστημιακή αστυνομία, όταν οι ίδιοι δεν καλύπτουν ούτε τις βασικές ανάγκες σχολείων και πανεπιστημίων και τα αφήνουν στην μοίρα τους.

Οι εικόνες που κάνουν τον γύρο του διαδικτύου αποτυπώνουν την συνολική εγκατάλειψη που βιώνει η νέα γενιά σε όλους τους τομείς