Ανακοίνωση Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης για την ΔΕΘ

Ούτε βήμα πίσω! Χρέος μας η ανατροπή

ΑΝΤΙΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ ΚΑΛΕΣΜΑ ΝΕΟΛΑΊΑΣ ΣΥΡΙΖΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΊΚΗΣ

ΔΕΘ 2021 – Σάββατο 11 Σεπτεμβρίου

Προσυγκέντρωση: 5:30μμ Μνημείο του Γρηγόρη Λαμπράκη Συγκέντρωση: 6:00μμ Άγαλμα Βενιζέλου

ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ – ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΓΟΝΗ ΓΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΦΟΒΟΥΣ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΣΠΕΙΡΟΥΝ

ΟΙ ΜΕΡΕΣ ΤΟΥΣ ΤΕΛΕΙΩΣΑΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΩΡΑ

Μετά από δύο εξαθλιωτικά χρόνια με την ακροδεξιά κυβέρνηση της ΝΔ να διαφεντεύει τις ζωές μας, ήρθε η ώρα να φύγουν μια για πάντα.

Δεν ήρθαν στη διακυβέρνηση της χώρας για τη σωτηρία μικρομεσαίων και κάποιων ακόμη όπως υποσχέθηκαν σε λίγους, αλλά εν τέλει ήρθαν για να κερδοφορήσουν οι ακόμη λιγότεροι εντολοδότες τους στις πλάτες των πολλών, για άλλη μια φορά.

Η πολυεπίπεδη κρίση, που διανύουμε, έγινε ξανά ευκαιρία για το σκληρότερο πρόσωπο του καπιταλισμού με τον λαό της χώρας να υποβάλλεται σε τόσο βαθιά εξαθλίωση που θυμίζει εκείνη των χρόνων της τιμωρητικής λιτότητας.

Κάθε κρίση, την οποία κληθηκαμε να αντιμετωπίσουμε, εργαλειοποιήθηκε απ’ το επιτελικό κράτος των αρίστων. Η κυβέρνηση της παλινωδίας άφησε στο έλεος της πανδημίας την ελληνική κοινωνία ισοπεδώνοντας το ΕΣΥ, καταδιώκοντας συνδικαλιστές υγειονομικούς, αφήνοντας χιλιάδες χωρίς πρόσβαση σε ΜΕΘ, εξαθλιώνοντας σύσσωμο το εκπαιδευτικό σύστημα με αφορμή τον covid19 και παράλληλα εφάρμοσε τα πιο αντιδραστικά και αντικοινωνικά νομοσχέδια που γνώρισε ο τόπος απ’ την μεταπολίτευση κι έπειτα. Γκρέμισαν εν μια νυκτί κεκτημένα αιώνων του εργατικού και του φοιτητικού κινήματος εξευτελίζοντας με όλες τους τις δυνάμεις τα ελληνικά ΑΕΙ προκειμένου να ανοίξει ο δρόμος για τα ιδιωτικά και κακής ποιότητας ιδρύματα μαζικής παραγωγής διπλωματούχων. Περιφρόνησαν την κλιματική κρίση ως “αριστερή γραφικότητα” περνώντας ένα βαθιά αντιπεριβαλλοντικό νομοσχέδιο κι αφήνοντας στο έλεος αυτής την περιβαλλοντική προστασία. Οι εστίες των θερινών πυρκαγιών στάθηκαν ικανές για να ξεδιπλώσουν ολόκληρη την κυβερνητική στρατηγική για την αναχαίτιση των συνεπειών της εν λόγω κρίσης: “κάποια στιγμή θα καιγόταν” και “ας κάψει μέχρι να φτάσει θάλασσα”. Αδιαφόρησαν και αδιαφορούν επιδεικτικά για τις χιλιάδες καμμένες εκτάσεις, τα απανθρακωμένα ζώα, τα καμμένα σπίτια και τους κατεστραμμένους χώρους εργασίας.

Κορωνίδα της ακροδεξιάς κι εγκληματικής τους διαχείρισης αποτελεί η κατάφορη συκοφαντία της γενιάς μας, ως πηγή όλων των κακών στην οποία προσέφεραν παραπάνω από γενναιόδωρα αμέτρητα όργια καταστολής και την υπέβαλαν στις χυδαιότητες στις οποίες η Νέα Δημοκρατία έχει την πρωτοκαθεδρία.

Εμείς αποδείξαμε ποιοι πραγματικά ευθύνονται για όλα τα δεινά του τόπου: οι ίδιοι οι συκοφάντες μας, οι υπηρέτες της πλουτοκρατίας και οι ευπρεπώς ενδεδυμένοι ακροδεξιοί κυβερνώντες. Επιδείξαμε κοινωνική υπευθυνότητα και συλλογική ευθύνη τηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας για την αναχαίτιση του covid19, υπερασπιστήκαμε και θα συνεχίσουμε να υπερασπιζόμαστε το Δημόσιο, Δωρεάν κι Ελεύθερο Πανεπιστήμιο, αρνούμαστε την εξαθλίωση στην οποία μας υποβάλλουν, την επισφαλή εργασία ή την ασφαλή ανεργία και δεν θα σταματήσουμε μέχρι να τους ανατρέψουμε προκειμένου να μπορέσουμε ξανά να ονειρευτούμε.

Η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης καλεί κάθε νέο και νέα να βγουν ξανά δυναμικά στο προσκήνιο της πολιτικής ζωής, αφήνοντας πίσω τη λογική της ανάθεσης, ώστε να πάρουμε μαζί τις ζωές μας στα χέρια μας και να χτίσουμε έναν κόσμο στο μπόι των ονείρων και των αξιών μας, των αξιών της νέας αυτής γενιάς που τόσο εχθρεύονται και φοβούνται. Διότι ο μεγαλύτερός τους φόβος είναι η Νεολαία που θέλει ο,τι της καταλήστευσαν, πίσω.

Καλούμε σε προσυγκέντρωση 5:30μμ στο Μνημείο του Γρηγόρη Λαμπράκη (Ερμού με Βενιζέλου) για μια μεγαλειώδη αντικυβερνητική διαδήλωση που θα ‘ναι η απάντηση στα σχέδιά τους.