Ανακοίνωση για τις βάσεις και τα αποτελέσματα εισαγωγής στα ΑΕΙ

40.000 υποψήφιοι εκτός ΑΕΙ

Ανακοινώθηκαν σήμερα οι βάσεις και τα αποτελέσματα εισαγωγής στα ΑΕΙ. Θέλουμε να συγχαρούμε τους νέους και τις νέες, που μέσα στις αντίξοες συνθήκες της φετινής χρονιάς κατάφεραν να ανταπεξέλθουν. Τους ευχόμαστε καλή σταδιοδρομία και καλή συνέχεια στις σπουδές τους!

Ωστόσο, αυτή τη μέρα δεν μπορούμε παρά να σταθούμε στο πλάι των χιλιάδων υποψηφίων που βλέπουν την πόρτα για την είσοδο στα ΑΕΙ κλειστή λόγω του απαράδεκτου νομοθετήματος της κυβέρνησης για την Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής, η οποία από φέτος ξεκίνησε να εφαρμόζεται. Με την επιλογή τους αυτή η κυβέρνηση και η υπουργός κ. Κεραμέως φέρουν την αποκλειστική ευθύνη που χιλιάδες απόφοιτοι μένουν εκτός τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, την ίδια στιγμή που σε δεκάδες τμήματα εισάγονται ελάχιστοι υποψήφιοι.

Δεν έχουμε αυταπάτες για το σχέδιο και την ταξική πολιτική που υλοποιεί η κ. Κεραμέως. Όπως δήλωσε άλλωστε κατάφερε να μην “εγκλωβιστούν” οι νέοι στα δημόσια ΑΕΙ, καθιστώντας τους αυτομάτως πελατεία για τα ιδιωτικά κολέγια, αν φυσικά έχουν την οικονομική δυνατότητα. Δυστυχώς, οι χειρότερες εκτιμήσεις μας επιβεβαιώθηκαν και τα τελευταία επιχειρήματα της υπουργού για δήθεν «αριστεία» κατέρευσαν.