Ανακοίνωση για την υπόθεση βιασμού και trafficking 18χρονης στην Ηλιούπολη

Καμία μόνη

Πριν λίγες ημέρες, έγινε γνωστό άλλο ένα περιστατικό βιασμού 18χρονης στην Ηλιούπολη, στην οποία ασελγούσαν και εξέδιδαν ο πατέρας της και ένας αστυνομικός.

Ερωτήματα προκαλεί η στάση της αστυνομίας, καθώς όπως κατήγγειλαν οι δικηγόροι που ανέλαβαν την υπεράσπιση της κοπέλας, την κρατούσε για ώρες χωρίς να τους επιτρέπεται η επικοινωνία με την καταγγέλλουσα. Ο κ. Χρυσοχοΐδης αντί να δώσει ουσιαστικές απαντήσεις στα ερωτήματα που ανακύπτουν, επιδόθηκε σε ένα ρεσιτάλ «λάσπης» απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ.

Δεν πρόκειται να σιωπήσουμε, όταν μια κοπέλα, μια γυναίκα ή μια θηλυκότητα υφίσταται βιασμό. Δεν πρόκειται να σιωπήσουμε απέναντι στην έμφυλη, την ενδοοικογενειακή βία και το trafficking! Η φρίκη που βίωσε η νεαρή κοπέλα, δεν είναι ιδιωτική υπόθεση. Μας αφορά όλες και όλους!

Τέτοια φαινόμενα σήψης και παρακμής στους κόλπους της ΕΛΑΣ απαιτούν την επαγρύπνηση ολόκληρης της κοινωνίας για να μην υπάρξει συγκάλυψη. Ο κ. Χρυσοχοΐδης το λιγότερο που μπορεί να κάνει είναι να δώσει εξηγήσεις για την πολύωρη κράτηση της νεαρής κοπέλας από την ΕΛΑΣ χωρίς να της επιτρέπεται η επικοινωνία με δικηγόρο.

Η αλληλεγγύη της σερβιτόρας, στην οποία και απευθύνθηκε η 18χρονη κοπέλα αφού κατάφερε να ξεφύγει, νοηματοδοτεί τον συλλογικό αγώνα ενάντια στην έμφυλη βία, την εμπορεία ανθρώπων και την ενδοοικογενειακή βία: έναν αγώνα για ισότητα και αυτοδιάθεση του σώματος!

Δεν θα επιτρέψουμε καμία συγκάλυψη! Καμία μόνη!