Ανακοίνωση για την συμπλήρωση ενός χρόνου από την καταδίκη της Χρυσής Αυγής

Τη φτώχεια και τον φασισμό θα πολεμάμε πάντα

Έναν χρόνο πριν το Τριμελές Εφετείο καταδίκασε την Χρυσή Αυγή ως εγκληματική οργάνωση. Ένα χρόνο πριν η καρδιά του αντιφασιστικού κινήματος χτυπούσε έξω από το Εφετείο, διεκδικώντας την ιστορική αυτή νίκη. Η δίκη που οδήγησε τους νεοναζί δολοφόνους στη φυλακή αποτέλεσε μία από τις μεγαλύτερες δίκες που έχουν διεξαχθεί στην Ελλάδα με διάρκεια 5,5 χρόνια και δικαίωσε πρωτίστως τα θύματα της βίας και της μισαλλοδοξίας.

Έναν χρόνο μετά, οι φασίστες προσπαθούν να σηκώσουν ξανά κεφάλι, γεγονός που αποδεικνύεται από τα γεγονότα των προηγούμενων ημερών στην Θεσσαλονίκη και το Νέο Ηράκλειο. Συγκεκριμένα, φασιστικές περιθωριακές ομάδες πραγματοποιούν επιθέσεις, την ώρα που η κυβέρνηση και η αστυνομία σιωπούν και τους χαϊδεύουν τα αφτιά. Η κυβέρνηση της ΝΔ κάνει ότι δεν καταλαβαίνει την έξαρση της ακροδεξιάς βίας, και επενδύει για ακόμα μία φορά στην ανιστόρητη  θεωρία των δύο άκρων, δίνοντας άλλοθι στους φασίστες.

Η νίκη εντός της δικαστικής αίθουσας δίνει ένα ισχυρό αντιφασιστικό μήνυμα. Ωστόσο, η έξαρση τέτοιων φαινομένων, αναδεικνύει την αναγκαιότητα της καθημερινής πάλης ενάντια στον φασισμό στα πανεπιστήμια, τις γειτονιές, τα σχολεία και τους εργασιακούς χώρους.

Καλούμε στην αντιφασιστική συγκέντρωση στις 7/10 στην Αθήνα στο Εφετείο στις 18:30 και στην Θεσσαλονίκη στο Άγαλμα Βενιζέλου στις 18:00.