Ανακοίνωση για την ίδρυση Οργάνωσης Μελών στην Καρδίτσα

Ίδρυση ΟΜ Καρδίτσας

Στις 9/10 η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ πραγματοποίησε την ιδρυτική συνέλευση της οργάνωσης στην Καρδίτσα.

Σε μια περίοδο όξυνσης των ακραίων συντηρητικών πολιτικών που εφαρμόζονται από την κυβέρνηση της ΝΔ, είναι αναγκαίο να οργανώσουμε τον αγώνα των νέων για να σταματήσουμε την ακροδεξιά κατρακύλα και την εξυπηρέτηση των οικονομικών ελίτ σε βάρος μας.

Οι νέοι και οι νέες καλούνται να αντιμετωπίσουν ένα μέλλον αβέβαιο, όπου καταπατώνται τα ατομικά και συλλογικά τους δικαιώματα, υποχρεώνονται στην μαύρη, επισφαλή εργασία και τα ελαστικά ωράρια.

Η αντιμετώπιση της κρίσης του κορωνοϊού, η αποκατάσταση των δεινών του «Ιανού», που έπληξε την περιοχή της Καρδίτσας, η μείωση της ανεργίας των νέων, η προστασία του περιβάλλοντος, ο πρωτογενής τομέας, η υπεράσπιση της εργασίας και της δημόσιας Παιδείας και Υγείας αποτελούν βασικά θέματα της ατζέντας της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ Καρδίτσας.

Το επόμενο διάστημα στοχεύουμε να συναντηθούμε με εκατοντάδες νέους/-ες σε όλο τον νομό με σκοπό να αγωνιστούμε μαζί για να υπερασπιστούμε τις ανάγκες μας.

Επιδιώκουμε να διαμορφώσουμε έναν καινούριο τύπο σχέσεων των νέων με την πολιτική, με άμεση συμμετοχή και παρέμβαση, κόντρα στις πελατειακές λογικές που διακατέχουν άλλα κόμματα.

Είμαστε εδώ για να δώσουμε φωνή και έκφραση σε κάθε νέο άνθρωπο που βιώνει τα ίδια αδιέξοδα με εμάς, αλλά παράλληλα πιστεύει ότι τα πράγματα μπορούν και πρέπει να πάνε αλλιώς. Προσκαλούμε κάθε νέο/α χωρίς διακρίσεις, ηλικίας από 15 έως 32 χρονών, να συμμετέχει μαζί μας σε αυτό το νέο ξεκίνημα!