Ανακοίνωση για την αστυνομική καταστολή στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο

Με χημικά, κρότου λάμψης και αύρα απάντησε η κυβέρνηση στην κινητοποίηση των εκπαιδευτικών που πραγματοποιήθηκε σήμερα το απόγευμα στο κέντρο της Αθήνας. Μετά την αγωγή Κεραμέως που έκρινε παράνομη την απεργία των ΔΟΕ, ΟΛΜΕ και ΟΙΕΛΕ, συνεχίζεται η τρομοκράτηση της εκπαιδευτικής κοινότητας με τις επιθέσεις της αστυνομίας κατά των διαδηλωτών.

Η ηγεσία του υπ. Παιδείας καταφεύγει για άλλη μια φορά στην άγρια καταστολή ως απάντηση στους εκπαιδευτικούς που κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν την αδυναμία της κυβέρνησης να εξασφαλίσει το ασφαλές άνοιγμα των σχολείων.

Δεν έχουν περάσει πολλές μέρες, απ’ όταν η αστυνομία επιτέθηκε σε φοιτητές και μαθητές στην Σταυρούπολη, αφήνοντας τους νεοναζί εντός του σχολείου να δρουν ανενόχλητοι και να πετάνε μέχρι και βόμβες μολότοφ.

Η τρομοκράτηση των εκπαιδευτικών που αντιδρούν στην αξιολόγηση δεν θα περάσει. Ο μαζικός αγώνας ενάντια στην τιμωρητική αξιολόγηση συνεχίζεται, καθώς ως μόνο στόχο έχει την υποβάθμιση του δημόσιου σχολείου. Οι αντιδραστικοί νόμοι της κυβέρνησης θα μείνουν στα χαρτιά!