Ανακοίνωση για την αποφυλάκιση του χρυσαυγίτη Πατέλη

Τη φτώχεια και τον φασισμό θα πολεμάμε πάντα
Ένα χρόνο πριν, ανακοινώθηκε η δικαστική απόφαση που οδήγησε στην φυλακή τα στελέχη του ναζιστικού μορφώματος της Χρυσής Αυγής. Η καταδίκη των νεοναζί δολοφόνων αποτέλεσε την μεγαλύτερη νίκη του αντιφασιστικού κινήματος στην σύγχρονη ιστορία του τόπου. 
Σήμερα, μόλις εναν χρόνο μετά, το Πενταμελές Εφετείο Αναστολών έκανε δεκτή κατά πλειοψηφία την αίτηση αποφυλάκισης του πυρηνάρχη Νίκαιας, Γιώργου Πατέλη. Ο γνωστός Χρυσαυγίτης που δήλωνε κάποτε “ότι κινείται σφάζεται” είχε καταδικαστεί σε κάθειρξη 10 χρόνων για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση και για απλή συνέργεια στη δολοφονία του Παύλου Φύσσα.
Η απόφαση αποφυλάκισης έρχεται σε μία στιγμή όπου οι νεοναζί δολοφόνοι επιχειρούν να ξαναβγούν στο κοινωνικό πεδίο με δολοφονικές επιθέσεις όπως αυτήν στην Σταυρούπολη το Νέο Ηράκλειο και αλλού. Το μόνο μήνυμα που περνάει στην κοινωνία μια τέτοια απόφαση, είναι η ανοχή στην ναζιστική βία.
Απο την πλευρά μας θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε κόντρα στην φτώχια και τον φασισμό. Θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για μια κοινωνία αξιοπρέπειας και αλληλεγγύης ενάντια στο μίσος.