10 χρόνια χωρίς τον Σαχζάτ – Δεν ξεχνάμε

10 χρόνια μετά δεν ξεχνάμε
Φέτος συμπληρώνονται 10 χρόνια από τα ξημερώματα τις 17 ιανουρίου 2013 , όταν ο Σαχζάτ Λουκμάν, 27 χρονών εργάτης, κατευθυνόταν με το ποδήλατό του προς την δουλειά του, για να βγάλει ένα τίμιο μεροκάματο για τη λαϊκή αγορά στα Πετράλωνα.
Δύο μέλη της ΧΑ του είχαν στήσει ενέδρα και τον δολοφόνησαν με επτά μαχαιριές στον πιο κεντρικό δρόμο της γειτονιάς των Πετραλώνων.
Η δολοφονία του Σαχζάτ αποτέλεσε δυστυχώς την τραγική αφορμή για να αποκαλυφθεί σε μεγάλο μέρος της ελληνικής κοινωνίας το πραγματικό δολοφονικό πρόσωπο του φασισμού και του ρατσισμού, και της δράσης της ΧΑ.
Σήμερα, 10 χρόνια μετά την εν ψυχρώ δολοφονία του, και την καταδίκη των Ναζί από την ελληνική δικαιοσύνη ως εγκληματική οργάνωση, συνεχίζουμε να παλεύουμε το τέρας του φασισμού στην κοινωνία. Για να σταματήσουν οι επιθέσεις σε πρόσφυγες, μετανάστες, lgbtqia Στόχος μας είναι να σβήσουν οι φωνές αυτές σε όλες τις γειτονιές, και να φτιάξουμε μια κοινωνία ισότητας και αλληλεγγύης.
Ποτέ ξανά κανένας Σαχζάτ – Ποτέ ξανά κανένας Παύλος
Kαλούμε τους νέους και τις νέες να συμμετάσχουμε από κοινού στην συγκέντρωση στη μνήμη του Σαχζάτ, την Τρίτη 17/01/2023 και ώρα 17:00, στο σημείο της δολοφονίας, Τριών Ιεραρχών 60 στα Άνω Πετράλώνα.